Megmaradhat a DVTK neve

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.07.13. 21:52
Címkék
Néhány napon belül eldőlhet, miképpen alakul a diósgyőri labdarúgás jövője. Holnap ugyanis a Magyar Labdarúgóliga (MLL) vezetői döntést hoznak, hogy kik vehetnek részt a másodosztályú bajnokságban, és értesülésünk szerint az új csapat nem Monor, hanem Diósgyőri VTK néven szerepelhet majd.
Mindenesetre a DVTK jelentős gondok közepette készül, hiszen azóta, amióta felújították a stadion centerpályáját, azt csak korlátozott mértékben (heti két alkalommal) lehet igénybe venni. Meg kell(ene) oldani, hogy legyen olyan minőségű játéktér, ahol tisztességes szakmai munkát lehet végezni, ellenkező esetben már megalakulása előtt működésképtelenné válhat az új egyesület… A Miskolci Sportiskola (Honvéd-pálya) pályája jó, de a sporttelepen nem lehet edzőmérkőzéseket rendezni. Ez a feladat egyébként a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Kht. és a miskolci önkormányzat feladata lenne – azonban egyik fél sem nagyon igyekszik... Nem csupán pálya-, hanem játékosgondok is vannak még. Ôze Tibor, az új klub szakmai igazgatója folyamatosan tárgyal a DVTK-ban tavaly szerepelt futballistákkal, és ezektől a megbeszélésektől függ, hány idegenlégióssal lehet szerződést kötni. A kiírás szerint öt külföldivel kalkulálhatnak. Montvai Tibor túl nagy igénnyel állt elő, így rá nem számítanak Diósgyőrött, Daru Istvánnak és Virágh Aladárnak lejárt a szerződése, és ők a nyíregyházi Kertváros együtteséhez igazoltak. Balás Gergely továbbra is Diósgyőrött szeretne futballozni, azonban a tanulmányi elfoglaltságai miatt csak hétfőn érkezik vissza a csapathoz. Binder Ciprian tavasszal sokáig sérült volt, még nincs teljesen rendben, a támadó hétfő délelőtt kontrollvizsgálaton vesz részt. A diósgyőriek nagy nyeresége lehet a román Calin Maris, aki 1975-ben született, többszörös gólkirálynak mondhatja magát, legutóbb az Arad csapatában 26 találatig jutott. Visszatérhet Diósgyőrbe Dávid Zoltán: a DVSC-MegaForce kölcsönbe adja a fiatal játékost. Érkezhet még Dragan Crnomarkovics, a 30 esztendős védő játszott a horvát Hajduk Kula csapatában, a Nagykanizsában és a Ferencvárosban is, most Diósgyőrött próbálkozik.Monor SE-DVTK–Rimavská Sobota (szlovák) 3–1 (3–0)
Diósgyőr, 300 néző. V: Kiss
MONOR-DVTK: Nagy Z. – Constantin (Szakos), Pejovics, Miclea, Crnomarkovics (Tejnóra) – Vitelki (Dobos), Szögedi, Halgas (Dávid), Piroska – Maris, Oláh
G: Maris, Piroska, Szögedi, ill. Nagy L.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik