NB I B: Vácott újra ünnepelhettek

Tudósítóinktól TudósítóinktólTudósítóinktól Tudósítóinktól
Vágólapra másolva!
2004.02.28. 20:33
Címkék
Száz évvel ezelőtt, 1904. május 25-én a Pokol-szigeti stadionban játszotta első mérkőzését a Vác labdarúgócsapata a Műegyetem gárdája ellen, s ezt a centenáriumot ünnepelték a váci művelődési házban összegyűlt volt játékosok, szakvezetők és szurkolók.
Az egybegyűltek Bóth János polgármester köszöntője után egy 20 perces filmet tekinthettek meg, majd kiosztották a Vác labdarúgásáért érmeket is, melyeket Bábi Mihály, Belák Gyula, Csank János, Füle Antal, Iványi Károly, Jakab Béla, Jeszenszky István, Kékesi István, dr. Kondér Gyula, László Attila, Lebán Tibor, Mészáros Ferenc, Molnár Ferenc, Nagy Tibor, Neugam József, Ózsvári András, Pindes László, Ráki Árpád, Strausz László és a Váci Önkormányzat kapott eddigi munkássága elismeréseként. A korábbi szakosztály-igazgató, László Attila szervezte ünnepség után egy kiállítást nyitottak meg a Művelődési Központban, melyen különböző relikviák, kupák, képek kerültek bemutatásra a százéves időszakból. Az ünnepségsorozat következő állomása június 4-e lesz, amikor a tíz évvel ezelőtt bajnokságot nyerő csapatot ünneplik, ekkor a magyar öregfiúk-válogatott ellen lép pályára az aranyérmet szerző alakulat a városi stadionban.Kevesebb az ok az ünneplésre Kispesten, még akkor is, ha a Honvéd vezeti az NB I B mezőnyét. Több focista mellett a csapathoz érkezett Nánási Krisztián is, aki korábban a Werder Bremen amatőregyüttesében futballozott."Talán kevesen tudják, de én Honvéd-nevelés vagyok, három és fél éve kerültem a Werder második csapatához Kispestről – mondta a játékos. – Szép volt, jó volt az ott eltöltött idő, de a rengeteg sérülés miatt nem számított rám tovább a Bremen elnöke. Amenyiben nem jön közbe súlyos térdproblémám, úgy gondolom, jó esélyem lett volna bekerülni a proficsapat keretébe. Januárban, miután lejárt a szerződésem, megkeresett Gál László klubigazgató, én pedig igent mondtam neki, és Kispestre igazoltam. Jól döntöttem, mert az ősztől szinte biztos a Honvéd részvétele az élvonalban.Délelőtt fogadta a Nyíregyháza a Bőcs gárdáját. Herédi Attila csapatának ez volt az első összecsapása, mióta hazatért Spanyolországból, a rajt előtt pedig szerdán a debreceni juniorok ellen tartja a főpróbát a feljutásra aspiráló nyíregyházi legénység. Mivel Dabasra nem érkezett meg a kirendelt játékvezető, a hazai csapat átvállalta a bíró szerepét. Az első félidőben Dunai András, a dabasiak játékosa, míg a második játékrészt az edző, Bücs Zsolt vezette. A Dabasra még egy meccs biztosan vár, de ha a liga elhalasztja az NB I B rajtját, akkor keddre és szerdára is keres ellenfelet. Vác–Veresegyház 5–0 (3–0)
Újpest, Cérna pálya, 100 néző. V: Hegedűs
VÁC: Kiss Sz. (Sztankó) – Barabadze, Mile, Ráki, Koszora – Hirt, Horváth M., Zachar, Bozori – Rusvay, Bari (Harangozó).
G: Rusvay (2), Bozori(2), Bari

Vác B–Bicske 2–2 (2–1)
Vác, 100 néző. V: Seres
VÁC: Stammel – Szabados (Szabó N.), Molnár Z., Győri, Donka – Povcsák (Plachy), Gulyás (Rácz), Szabó Z. (Hiebsch), Babó (Styevko) – Sándor I., Lakatos (Kovács Ákos).
G: Sándor I., Szabó Z., ill. Somodi, Gál

Nyíregyháza–Bőcs 3–1 (2–1)
Nyíregyháza, 1200 néző. V: Veres L.
NYÍREGYHÁZA: Németh V. (Balogh Z.) – Lakatos, Szatke, Ambrusz, Illés Gy. – Turóczi (Miskolczi), Márton (Kozma), Ignácz Z. (Müller), Cipf (Nagy Cs.) – Győri (Ignácz J.), Popan (Kolbe)
G: Győri, Popan, Kozma, ill. Lippai

Bodajk– Mór 4–0 (2–0)
Győr, 50 néző. V: Péter
BODAJK: Fülöp M. (Vörös) – Miklósvári, Rodenbücher, Pollák – Bori, Imre (Kurucz), Lipcsei, Zsidai (Salacz), Kanta J. – Urbán, Pálfi (Baráth)
G: Urbán, Zsidai, Baráth, Kurucz

FC Dabas–Délegyháza 10–1 (6–1)
Pesti út, 50 néző. V: Dunai (Bücs)
DABAS, 1. félidő: Miski – Szekeres, Hungler, Pandur, Filó T. – Lukács B., Bálint, Schrancz, Funk – Bóér, Gyurováth. 2. félidő: Miski – Róza, Hungler, Pandur, Szekeres – Máj, Zabundu, Lukács B., Filó T. – Bimbó, Dunai
G: Bóér (2), Dunai (2), Filó T. (11-esből), Lukács B., Gyurováth, Funk, Schrancz, Pandur, ill. Barczó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik