Csabai találatok tűzijátékkal

JÁVOR PÉTER, VAJDA GYÖRGYJÁVOR PÉTER, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.04.10. 21:34
Címkék
"És lőn világosság!"  hirdette egy hatalmas transzparens a B-közép előtt. Nyilván a szurkolók elégedettségét fejezte ki a felirat, hogy immáron a Kórház utcai stadion is villanyvilágítást kapott.
És lőn csabai gól – ugyanis alig kezdődött el a találkozó, máris az ünnepnek megfelelően vezetést szereztek a hazaiak. Joggal hitték tehát a nagy esemény szemtanúi, hogy nagy játék tanúi lehetnek, ám tévedniük kellett, mert a gól leginkább a hazaiakat, no meg az eredményjelző táblát zavarta meg. Az Előre ugyanis "visszaállt" a saját térfelére, a villanyújság pedig perceken át a Lombard FC vezetését hirdette. A Haladás a korán kapott gól után ünneprontásra készült, és Illés Béla vezetésével fölénybe is kerültek a vendégek: a középpályás, a 64-szeres válogatott futballista sokat vállalt, ám társakra nemigen talált. Éppen ezért gyakorta inkább "rácsavarodott" a labdára, mert hiába passzolt, nem kapta vissza azt. Ennek ellenére is állandósult a vendégfölény, ám igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk a szombathelyieknek az Előre kapuja előtt.
Hiába támadott tehát a Haladás, az ünneprontás elmaradt, sőt a félidő hajrájában az első valamirevaló hazai kontra után növelte előnyét a Békéscsaba – és a szünetben a vezetésnek is szólt a Békéscsabán eleddig még soha nem látott tűzijáték, amely a lelátón és a kapuk mögötti területen szikrázott az égre.
Szünet után is a Haladás irányította a játékot, és bár most már helyzetei is adódtak a vendégeknek, a szépítés nem sikerült. A Békéscsaba ezúttal nem tudta megismételni szerdai játékát, ugyanis okosan és nagy akarással futballoztak a lilák, és ennek megérdemelt jutalma lett az, hogy a három pont Békéscsabára került.
Ez történik akkor, ha egy csapat a támadásokra fektet nagy hangsúlyt – a csabai Hoffmann Richárdra két szombathelyi hátvéd is figyelt (Fotó: Kis Zoltán)
Ez történik akkor, ha egy csapat a támadásokra fektet nagy hangsúlyt – a csabai Hoffmann Richárdra két szombathelyi hátvéd is figyelt (Fotó: Kis Zoltán)
Ez történik akkor, ha egy csapat a támadásokra fektet nagy hangsúlyt – a csabai Hoffmann Richárdra két szombathelyi hátvéd is figyelt (Fotó: Kis Zoltán)
Ezzel csak azt kívánjuk jelezni, hogy ezúttal is érvényesült a futball "igazságtalansága", hiszen a békéscsabaiaknak a szerdai jó játék csupán egy pontot ért, míg a tegnapi, igencsak feledhető futball három pontot hozott az osztályozós helyezés elkerüléséért harcoló Előrének.
Hiába irányította a játékot a Haladás, hiába birtokolta többet a labdát a zöld-fehér együttes, a csabaiak főleg a fegyelmezett védekezésüknek köszönhetik a sikert. A közönség pedig hálás volt a győzelemért, vastapssal jutalmazta a csabai futballistákat.
Ez a siker életmentő volt az Előrének, hiszen a csapat az osztályozós hely elkerüléséért harcolhat a rájátszásban. ---- 3. perc: Vincze Zoltán a jobb szélen megfuttatta Szeverényit, aki remekül átemelt a túloldalra, Hoffmann nyolc méterről jól fejelte a labdát kapura, de Tóth Iván hatalmas vetődéssel hárított.
5. perc: Javrujan jobbról laposan belőtte a szombathelyi kapu elé a labdát, azt pedig a felfutó Vincze Zoltán futtából, bal lábbal, 12 méterről a balösszekötő helyéről, laposan a jobb alsó sarkokba lőtte.
1–0
17. perc: Illés Tüskével kényszerítőzött, majd a balösszekötő helyéről, 15 méterről, jobb lábbal a bal kapufa mellé lőtte a labdát.
38. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek 24 méterre Simunic kapujától. A legurított labdát Kaj kőkeményen megrúgta, de a sorfal útját állta a hatalmas löketnek, pedig jó pozícióból, szemben a kapuval lőhetett a szombathelyi labdarúgó.
43. perc: Vincze Zoltán balról belőtte a labdát, Javrujan mellre vette a kapunak háttal állva, majd ráfordult, és 14 méterről, bal lábbal úgy talált a hálóba, hogy a labda a jobb kapufáról pattant a kapuba.
2–0
48. perc: Kaj 25 méterről, középről elvégzett szabadrúgása után a labda a sorfalról szögletre pattant. Illés beívelése után Tüske 13 méterről leadott lapos lövését követően Simunic a bal alsó sarok előtt mentett.
67. perc: Kovács Béla átadását követően Vincze Zoltán középről bal lábbal 22 méterről alig lőtte kapu fölé a labdát.
70. perc: Tóth Péter jobbra passzolta a labdát Kajnak, a vendégek középpályása laposan középre továbbított, Kincses pedig jobb lábbal, nagy helyzetben senkitől sem zavartatva a kapu fölé lőtt.
78. perc: Szabó Zoltán jobbról átívelt a túloldalra, mégpedig az egymagában álló Róthoz, aki 14 méterről, ballal nagy erővel kapura lőtt, Simunic a gólvonal előtt vetődve hárított. ---- Megérdemelt a győzelmünk, és nagy lépést tettünk a célunk elérése érdekében. Remélem, ez a siker önbizalmat ad a csapatnak a folytatáshoz.
Supka Attila a Békéscsaba vezetőedzője

Az első negyvenöt perc játéka alapján szégyent hoztunk Szombathely labdarúgására, és ezzel, mint már oly sokszor, saját magunkat vertük meg.
Tóth Bálint a Lombard FC szakmai igazgatója ---- Keretes írásunkban a villanyvilágítás avatásáról, ehelyütt az ezzel kapcsolatos meglepetésről írunk: A GYISM államtitkára, Benedek András a város, míg a város polgármestere, Pap János Kerekes I. Györgyné ügyvezető igazgatónőtől egy 50-es számmal, illetve egy 58-as számmal ellátott lila-fehér mezt kapott. A dresszek számai egyébként a politikusok életkorát jelezték.

A szombathelyi fanatikusoknak 800 kilométert kellett utazniuk azért, hogy szurkolhassanak kedvenceiknek. A nagy távolság nyilván sokakat viszszatartott, így csupán négy zöld-fehér sálba burkolózó fiatal ült a csabai lelátón. Minden bizonnyal sokkal többen is lettek volna – nagy utazás ide vagy oda… –, ha a csapat a várakozásnak megfelelően szerepel… ---- Valóra vált az álom, immár az sem lesz baj, ha besötétedik

Tegnap este Békéscsabán is kigyúltak a fények a Kórház utcai stadionban. Az Arany Ászok Ligában szereplő csapatok közül utolsóként Békéscsabán készült el a világítás: a csaknem 90 millió forintos beruházás kétharmad részét az állam állta, a fennmaradó összeget pedig a helyi önkormányzat. A kivitelezőnek köszönhetően rekordidő alatt készültek el, illetve állították fel a kandelábereket. Az átadást remek ceremónia előzte meg a klubházban, és az eseményen tiszteletét tette Benedek András, a GYISM államtitkára, Vass Károly, a Portfólió Kht. vezérigazgatója, és természetesen ott voltak Békéscsaba város elöljárói is, az élen Pap János polgármesterrel. A vendégeket Kerekes I. Györgyné ügyvezető igazgatónő köszöntötte, aki szintén rendkívül sokat tett azért, hogy megvalósuljon a nagy álom.
Nos, most már a csabai labdarúgókon a sor, hogy a szurkolókat hozzászoktassák ahhoz, hogy villanyfényben is élvezzék az Előre játékát…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik