Mindig a modern futball győz

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2004.05.03. 22:17
Címkék
Nincs megállás, fociztak egy jót ellenünk a brazilok, ám a karneváli hangulatnak vége, a hét végén folytatódott a bajnokság, és Lothar Matthäus ezúttal is több találkozót tekintett meg.
A szövetségi kapitány ezúttal a volt ferencvárosi hátvédből menedzserré lett Hrutka János társaságában nézte meg szombaton az MTK–Sopron, valamint vasárnap az FTC–Újpest összecsapásokat. A szokásos kapitányi értékelésen csavarintottunk egyet, és Hrutka Jánost kérdeztük, neki miket mondott Lothar Matthäus a Hungária körúton, valamint az Üllői úton.
– Nagyjából sejteni lehet, hogy a kapitány milyen érzésekkel állt fel a Hidegkuti-stadion nézőteréről, ám elárulhatná, hogy miről beszélt önnek.
– Maradjunk annyiban, hogy Lothar Matthäus szerint nem ez volt az év meccse – felelt Hrutka János. – Rendszeresen beszélek a kapitánnyal, segítem a munkáját, de most láttam rajta, hogy rendkívül elégedetlen a látottakkal. Az MTK-nak tulajdonképpen egyetlen helyzete volt a kilencven perc alatt, ami igencsak gyenge teljesítmény. Lothar Matthäus nem győzte hangsúlyozni a találkozó alatt, olyan, mintha barátságos mérkőzést néznénk, és mintha az MTK nem is aranyéremért küzdene. Ezúttal is a lelkesedés és a futball szeretetét hiányolta…
– Mi volt a véleménye a válogatott kerettagok teljesítményéről?
– Az igencsak gyenge meccsen egyedül a kis Huszti Szabolcsot dicsérte, pedig a Sopron ifjú válogatottja nem is az eredeti posztján játszott, de rajta látszott, hogy megállás nélkül hajt, küzd a győzelemért.
– És hogyan értékelte a kapitány a rangadót, a Ferencváros–Újpest mérkőzést?
– Az a találkozó már jóval küzdelmesebb, izgalmasabb s magasabb színvonalú volt, és Lothar Matthäus a végén csak annyit mondott: a modern futball diadalmaskodott az elavultabb játékrendszerrel szemben. Ezt, persze, sajnálattal hallottam, hiszen én a Ferencvárosnak szurkolok, de Lothar többször is kiemelte, amivel nem lehetett vitatkozni, hogy szinte végig az Újpest akarata érvényesült.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik