Az új brazil szerzemény szerint is nehéz a helyzet

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2004.06.25. 20:32
Címkék
Létezik a világnak olyan pontja, ahol a "Vörös Hadsereget" mind a mai napig szimpátia övezi. Sőt! Igaz, ez alapvetően csak a következő értelmezésben lehetséges: az idézőjeles megnevezés nem a szovjet armadára, hanem a DVSC szurkolóira vonatkozik, akik nem negyven-egynéhány évig, csupán két napig tartották "megszállás" alatt a kontinens egyik legtündéribb városát, a belgiumi Bruggét.
Leonardo Ferreira Coelho hétfôn írhatja alá szerzôdését (fotó: Czeglédi Zsolt)
Leonardo Ferreira Coelho hétfôn írhatja alá szerzôdését (fotó: Czeglédi Zsolt)
Leonardo Ferreira Coelho hétfôn írhatja alá szerzôdését (fotó: Czeglédi Zsolt)
Leonardo Ferreira Coelho hétfôn írhatja alá szerzôdését (fotó: Czeglédi Zsolt)
Leonardo Ferreira Coelho hétfôn írhatja alá szerzôdését (fotó: Czeglédi Zsolt)
Leonardo Ferreira Coelho hétfôn írhatja alá szerzôdését (fotó: Czeglédi Zsolt)
Ez év tavaszán a Loki az UEFA-kupa harmadik körében az FC Bruges ellen meccselt (1–0-s összesítéssel a belgák jutottak tovább), s a Jan Breydel-stadionban rendezett első találkozón majd kétezer magyar drukker buzdította kilencven percen át a piros-fehéreket – a vendéglátók fanatikusai szerint is roppant szimpatikus módon. A Club legterebélyesebb szurkolói csoportja, a Blue Army éppen ezen véleményének adott hangot egy gyors közvélemény-kutatás során, amelynek eredményét a DVSC hivatalos honlapja (www.dvsc.hu) is közzétette.
Nos, a kék-feketékért rajongók a Loki szurkolóit választották a legsportszerűbbnek az ebben az évben a Jan Breydel arénában megfordultak közül, azaz ha a csapat még nem is, a drukkerek már lepipálták az Ajaxot, a Milant, a Dortmundot vagy a Bordeaux-ot…
Vasárnap este a felsoroltaknál mindazonáltal kisebb "falat" is a debreceniek torkán akadhat, a szlovák Spartak Trnava az Intertotó-kupa első fordulójának odavágója után tekintélyes előnnyel (0–3) érkezik a nagyerdei visszavágóra. A tetemes hátrány mellett a létszámhiány is komoly gondot okoz a debreceni stábnak, Bernáth Csaba, Sándor Tamás, Sandro Tomic és Dombi Tibor játéka kérdéses, márpedig az előbbi három futballista a nagyszombati találkozón foghíjasnak tetsző kezdőcsapatban is helyet kapott, azaz előfordulhat, hogy a kezdéskor a lelátón több, a felnőttkerethez tartozó Loki-játékossal találkozhat az ember, mint a pálya szélén.
Bár Leonardo Ferreira Coelhóra, a klub legutóbbi kiszemeltjére a "debreceni" jelző még nem érvényes (a felek hétfőn írják alá a szerződést), a 23 éves brazil csatár ugyancsak a nézők között kap majd helyet.
"Remélem, leendő együttesemnek sikerül fordítania, bár nehéz helyzetben van – nyilatkozta a hazájában Léo Macaé néven ismert szélső. – Korábban nem hallottam a debreceni klubról, s egy-két nap után képtelenség véleményt formálni a városról, a csapatról. Hogy miért jöttem Magyarországra? Nos, sokat nyomott a latban, hogy Flávio Pim személyében már van egy brazilja az együttesnek, ami nagy könnyebbséget jelent akkor, ha az ember messzire szakad a hazájától. Úgy hiszem, jól döntök, ha ide- szerződöm."
Legnagyobb sikerét – az 1999-ben az U17-es brazil csapattal szerzett világbajnoki címet – felemlegetve kiderül, mire büszke igazán a diadal kapcsán: "A kispadon kezdtem a tornát, s csak a negyeddöntőben kaptam bizonyítási lehetőséget. Hatalmas élmény volt kezdőként Paraguay, aztán Ghána és Ausztrália ellen játszani, négy gólt lőni a válogatottban. Ennél is nagyobb elismerést jelentett, hogy a csapatunk, akármilyen meglepő, igencsak gólszegény időszaka véget ért – a szakemberek szerint ebben nekem is volt némi részem…"
Hogy miként is áll majd fel a DVSC támadósora az ősszel, attól is függ, igazol-e újabb (bár egyelőre ugyebár a brazil érkezése sem készpénz) csatárt a bronzérmes gárda. Romániai hírek szerint igen, s a kiszemelt nem más, mint az első ligás Universitatea Craiova 24 éves kameruni – 11 találattal – házi gólkirálya, Jeremie Njock, aki legutóbbi klubját megelőzően a Sugar Yaounde, az Al Arabi, a WAC Casablanca, a Stuttgarter Kickers, és az UT Arad együtteseiben is futballozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik