Hollandia is úti cél lehet

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2004.07.15. 21:38
Címkék
Pénteken lesz egy hete, hogy a Ferencváros támadója, Tököli Attila úgy döntött, a Slavia Praha ajánlatával szemben az 1. FC Köln invitálását részesíti előnyben.
Sokan nem értették a 22-szeres válogatott labdarúgót, mondván, amíg a cseh egylet tagja az UEFA-kupa mezőnyének, addig a kölniek csak a Bundesliga másodosztályában szerepelhetnek az új bajnoki évadban. Persze tudni kell azt is, hogy ez csak az érem egyik oldala. A másikat, jelesül hogy a futballista milyen benyomásokat szerzett a két klubnál, a kívülálló nem tudhatja. Azzal csakis az érintett lehet tisztában, és nem kérdéses, hogy e tapasztalatok döntően befolyásolhatják a végső döntést.
Tököli Attila a szerződés aláírását követően egy pillanatig sem titkolta: a kölni vezetők figyelme, Huub Stevens vezetőedző ragaszkodása meggyőzőbb volt számára, mint a prágaiak érdeklődése, azért döntött úgy, ahogy…
Kedd óta tudjuk, immár csakis Torghelle Sándoron múlik, hogy aláírja-e a londoni Crystal Palace által kínált szerződést. A hétszeres válogatott futballista klubja, az MTK Budapest ugyanis mindenben megegyezett a londoni alakulat elöljáróival, azaz a döntés a támadó kezébe került. Igaz, azt a kék-fehérek ügyvezető igazgatója, Fülöp Ferenc, valamint maga a labdarúgó is megerősítette: nem a Premier League újonca az egyetlen érdeklődő, más klubok is szívesen látnák a keretükben a Németország–Magyarország válogatott találkozó hősét.
Tudva azt, hogy Torghelle Sándornak az angol az álmai bajnoksága, hihetnénk, a játékos döntése egy pillanatig sem lehet vitás.
Csakhogy…
Hallani olyan hangokat is, hogy a másik komoly érdeklődő, a holland Roda J. C. nagyon szeretné a soraiban tudni a 22 éves csatárt, és egyáltalán nem lenne meglepetés, ha Torghelle Sándor végül a hollandoknak mondana igent. A futballista csütörtökön elmondta, a következő napon tudatja az elhatározását, és bár egyetlen apró utalást sem tett arra, miként dönt, valami azt súgja, hogy talán a kerkradei gárda játékosállománya magyar futballistával gyarapodhat…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik