Egy lépésre az összeomlástól

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2004.09.16. 20:21
Címkék
Lehangolóak a magyar profifutball hírei. Azt tudtuk, hogy Diósgyőrött nincs minden rendben, a legújabb információk szerint azonban Zalaegerszegen is óriási anyagi gondokkal küzdenek. Mi most körülnéztünk, mi a helyzet az élvonalban, főleg annak fényében, hogy a ligában csütörtök éjjel értekezletet tartottak.
Csak néztek nagyokat a Zalaegerszeg futballistái, amikor eddigi remek szereplésük ellenére egyszer csak azt kellett hallaniuk, hogy elfogyott a pénz. Nem lehetett szívderítő pillanat Bozsik Péter bejelentése az öltözőben, hogy (mint azt csütörtöki lapszámunkban megírtuk) nincs miből fizetni, ám a labdarúgóknak most kell megmutatniuk, ilyen helyzetben is képesek profi módon gondolkodni, s cselekedni - nem csupán akkor, amikor a pénztárnál állnak sorban. Persze ez így túlságosan leegyszerűsített megoldás, hiszen ha egy játékostól elvárja az ember, hogy hajtson kilencven percen keresztül, tegyen meg mindent a győzelemért, szolgálja ki a szurkolókat, akkor az a futballista joggal tartja a markát, ha eljön a fizetésnap. Nagy kérdés, hogy Zalaegerszegen mikor rendeződnek a gondok. Mindenesetre a játékosok úgy készülnek az FC Fehérvár elleni szombati találkozóra, mintha minden rendben lenne. De… Sebők József, a ZTE 12-szeres válogatott csatára nekünk elmondta: összeült a csapat, és több játékos attól tart, hogy a Diósgyőr sorsára jut a klub…

Sebôk József egyelôre pénz nélkül is küzd a ZTE sikeréért, azonban idôvel a válogatott csatár türelme is elfogyhat (Fotó: Németh Ferenc)
Sebôk József egyelôre pénz nélkül is küzd a ZTE sikeréért, azonban idôvel a válogatott csatár türelme is elfogyhat (Fotó: Németh Ferenc)
Sebôk József egyelôre pénz nélkül is küzd a ZTE sikeréért, azonban idôvel a válogatott csatár türelme is elfogyhat (Fotó: Németh Ferenc)
- Hogyan élték meg a keddi bejelentést, miszerint nincs miből fizetni a béreket és a prémiumot?
- Nekünk elsősorban az a dolgunk, hogy futballozzunk, és ne a klub anyagi helyzetével foglalkozzunk, de ez egy olyan szituáció, amely bennünket, játékosokat is váratlanul ért, sőt, megdöbbentett - felelte Sebők József. - Eddig ugyanis nem volt jellemző a Zalaegerszegre a pénztelenség, aki ide- igazolt, az tudta, hogy mire számíthat, és csak a játékra kellett koncentrálnia. Remélem, ez a jövőben is így lesz, ám amikor Bozsik Péter odaállt a csapat elé, és azt mondta, elfogyott a pénz, valamennyien megrémültünk egy kicsit.
- Ahogy hallani, rögtönzött játékosértekezletet is tartottak.
- Így történt. A csapat valamennyi tagja ott volt az öltözőben, aki akarta, elmondta a véleményét, és végül abban maradtunk, hogy szombaton mindenképpen le kell győznünk a Fehérvárt.
- Szimpatikus hozzáállás.
- Igen, de arról is beszéltünk, hogy a Fehérvár elleni meccs után a jövő héten újból térjünk vissza a témára. Nekünk azt mondták a vezetők, hogy most minden az önkormányzat hozzáállásán múlik. Ha a városvezetőség segít, akkor lesz pénz, ha nem… Akkor könynyen a Diósgyőr sorsára juthatunk.
- S mit tesznek akkor a játékosok, ha az önkormányzat nem segít?
- Zalaegerszeg megérdemel egy profi módon üzemeltetett, anyagi gondoktól mentes futballcsapatot. Mi mindent megteszünk, hogy az együttes minél sikeresebb legyen, ám, ha ezért cserébe nem kapjuk meg a pénzünket, akkor el kell gondolkodnunk a folytatáson. Szeretek itt futballozni, és így vannak ezzel a csapattársaim is, de ha becsődöl a klub, egy vagy két hónap múlva sem jutunk a bérünkhöz, akkor tovább kell állni. Mi is pénzből élünk… Persze remélem, hogy amiről most beszélgettünk, a jövő héten már nem lesz aktuális. ---- C ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik