Szitokáradat a kispad mögül

JÁVOR PÉTER, VAJDA GYÖRGYJÁVOR PÉTER, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.10.16. 21:51
Címkék
Bár ígéretekkel Békéscsabán is "tele van a padlás", most mégis bizakodnak a labdarúgók. Történt ugyanis, hogy csütörtökön a labdarúgócsapatot működtető kft. többségi tulajdonosa, a horvát Darko Canadic meglátogatta az együttest, és ígéretet tett arra, hogy a következő hét csütörtökéig átutalja a tartozást, tehát megkaphatják a futballisták és a szakvezetők a bérüket.


A többséget valamelyest megnyugvással töltötte el a hír, ám Schindler Szabolcs és Fekete Róbert nem nagyon hisz már az ígéreteknek. A két csabai játékos már korábban feljelentette a klubot a ligánál és jogerős határozat is van a birtokukban arról, amennyiben október 13-ig nem kapják meg járandóságaikat, megválhatnak a békéscsabai együttestől.
Nos, Schindler és Fekete is vár még csütörtökig, és ha nem jön a pénz, továbbállnak. Schindler Szabolcs a nagy keserűség ellenére is játszott volna, mint ahogy Fekete Róbert kapus is vállalta volna a kispados kuporgást, ám fájdalom, a hátvéd makacs sérülése nem javult, így nem számíthatott a "pert nyerő" és a pénzére váró labdarúgóra Vágó Attila vezetőedző.
A pápaiaknál nem panaszkodnak a játékosok. Bíró Péter tulajdonos és stábja, no meg a város általában határidőre teljesíti azt, amit vállalt, s a futballisták is jól teljesítenek annak ellenére is, hogy az utóbbi két fordulóban, Sopronban és otthon az Újpest ellen is veszítettek Szekér Istvánék. A Békéscsaba ellen is magabiztosan futballozott a Pápa, okosan, taktikusan többet birtokolta a labdát a Tóth Bálint irányította csapat.

Csukott szemmel nem lehet… A fejek között ezúttal elveszett a labda (Fotó: Kiss Zoltán)
Csukott szemmel nem lehet… A fejek között ezúttal elveszett a labda (Fotó: Kiss Zoltán)
Csukott szemmel nem lehet… A fejek között ezúttal elveszett a labda (Fotó: Kiss Zoltán)
A vendégfölény azonban csak a 20. percig tartott, mert utána nekibátorodott az Előre FC, és e nagy buzgalom már helyzetekben is megmutatkozott.
Gyengécskére sikeredett az első félidő, így aztán egyáltalán nem volt nehéz gyorsabb, izgalmasabb futballt játszani a csapatoknak. Ezúttal is a Pápa kezdett jobban, és a második félidő elején meg is szerezte a vezetést. Tomas Medved gólja után a csabai szurkolók, főleg suhancokból álló csoportja a hazai kispad mögé vonult, lehettek vagy huszonöten, és kórusban szidalmazták Vágó Attilát, az Előre FC szakmai igazgatóját. Szerencsére a szakember nem foglalkozott a vélhetően ittas sértegetőkkel, sokkal inkább a csapatára figyelt, és arra, hogy felrázza együttesét. Sikerült is, hiszen a két csere, Lázok János és Potemkin Károly "hasznára vált" az Előrének. A hazaiak erőfeszítéseit siker koronázta, s meglett a hőn áhított egyenlítés. Bár a rendezők mindent elkövettek a hangoskodók elnémításáért, csak a gól tapasztotta be a hőzöngők száját. Csakhogy… Az áhított győzelem elmaradt, továbbra is anyagi és szakmai válságban van a Békéscsaba - a pápaiak bosszankodhatnak, mert úgy tűnt, a vezető gól után akár a három pont is a Lombard FC-hez kerülhet.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- 16. perc: Funk Grúzhoz továbbított, aki 26 méterről, jobbal, laposan a jobb kapufa mellé lőtt. Ez volt a mérkőzés első kapu felé tartó lövése.
21. perc: Az első félidő egyetlen igazi helyzete: Miculescu még a csabai térfélről kiugratta Funkot, aki állva hagyta az őt árnyékként követő Radicsot. Funk egy nagy vágta után 20 méterről megcélozta a kaput, de Szép Tamás remek ütemben futott ki elé és óriási vetődéssel hárított, majd a védők felszabadítottak.
27. perc: Kovács Norbert futott el a jobb oldalon, az alapvonalról átemelt Funk elé, aki egy csel után hét méterről kapura lőtt, Szép Tamás jó irányban vetődött, de Farkas Viktor megelőzte csapattársát és az oldalvonalon túlra vágta a labdát.
46. perc: Szinte a középkezdés után rögtön hátra került a pápai térfélre a labda, azt Funk a védők gyűrűjéből elcsente, majd 12 méterről, futtából, erősen balra kisodródva megcélozta a vendégek kapuját, de Szép vetődve hárított a jobb alsó sarok előtt.
47. perc: Funk balról átlőtt a túloldalon felbukkanó Paróczainak, aki önzetlenül középre adott, Tóth György ráfordult a kapura, majd ballal, 14 méterről, nagy helyzetben a jobb kapufa mellé bombázott.
52. perc: Radics jobb oldalról remekül belőtt egy labdát a békéscsabai tizenhatoson belülre, ahol Stevica 14 méterről kapura bólintott, ezt Simunic még nagy bravúrral kiöklözte, ám nem volt szerencséje, mert a labda Medved előtt landolt, aki 11 méterről, jobb lábbal, kapásból, nagy erővel a még földön fekvő Simunic fölött a léc alá vágta a labdát.
0-1
64. perc: Paróczai jobbról beemelt egy labdát, Miculescu lefejelte Grúz elé, aki hat méterről, jobb lábbal, laposan a tehetetlen Szép alatt a kapu közepébe lőtt a védők gyűrűjéből.
<>1-1
90. perc: Funk szabadrúgásból balról átlőtt a túloldalra, ahol Paróczai tűnt föl, a csabai cserejátékos nyolc méterről, óriási helyzetben, kapásból, senkitől sem zavartatva a bal kapufa mellé bombázott. ---- Ez a mérkőzés azért lett döntetlen, mert ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Szám szerint nyolc helyzetben hibáztunk, ennek is megvan az oka.
Vágó Attila a Békéscsaba szakmai igazgatója

Küzdelmes mérkőzés volt, és azt mondhatom, hogy ezúttal nagyon értékes egy pontot szereztünk Békéscsabán.
Tóth Bálint a Pápa szakmai igazgatója


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Világi Balázs (8). Nehéz meccset vezetett az ifjú bíró, ugyanis a játékosok nem voltak partnerek, akadt néhány műesés, ami nem mindig a csúszós talaj rovására írható. Vagyis a játékosok többször is meg akarták téveszteni a játékvezetőt.
Asszisztensek: Kispál, Hegyi


Fény és árnyék
A Magyar Labdarúgóliga Fair Play Bizottsága döntött, és a testület tagjai az elmúlt bajnokság alapján úgy vélték, hogy a Békéscsabának van a legsportszerűbb szurkolótábora. Éppen ezért Annus Vince MLSZ-elnökségi tag - aki korábban a békéscsabaiak ügyvezetője is volt - díszes plakettet adott át Kerekes I. Györgynének, a klub ügyvezető igazgatójának.

Sajnos az idevonatkozó negatívum is a szurkolókhoz kötődik. A hazai drukkerek ugyanis fekete drapériára hatalmas fehér betűkkel az alábbi szöveget írták: "Hülyének néztek minket?!" A felirat nyilván a csapat utóbbi időben nyújtott teljesítményére és a kudarcokat magyarázó nyilatkozatokra utalhat. Vélhetően ebben a bajnokságban már nem a csabai szurkolók kapják a fair play díjat…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik