Böőr Zoltán: kezdésként gól

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.01.10. 21:21
Címkék
Alsóbb korosztályok, illetőleg szervezettebb keretek esetén osztályfőnöki órának hívnák, ám tekintettel arra, hogy ezúttal felnőtt emberekről, közelebbről sportolókról van szó, maradjunk annyiban: rövid fejtágítással vette kezdetét a felkészülés a bajnokságban második helyen álló DVSC-MegaForce együttesénél.
Előadóból mindamellett kettő is jutott hétfő délelőttre, mivel Supka Attila vezetőedző mellett a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Szilágyi Sándor is röpke beszédet rögtönzött a szigorúan zártkörű öltözőbeli ülésen. Hogy a négy fal közt elhangzottaknak betudható-e, vagy sem, mindenesetre alapvetően jókedvű társaság kocogott ki az épületből a kint várakozó televíziós kameráktól kísérve az Oláh Gábor utcai salakos edzőpályára. Még Dombi Tibor részéről is futotta egy mosolyra, pedig a középpályásnak nem sok pihenő jutott az idei első gyakorlást közvetlenül megelőző napon, mivel vasárnap egészen estig Győrött, a Fehér Miklós-emléktornán szerepelt, s igencsak kései (avagy korai) órában érkezett vissza Debrecenbe az ország nyugati feléből.
Persze akadt a csapatban egy-két borúsabb tekintet is, de míg Supka Attilát legfeljebb borostás ábrázata tüntette fel morcosnak, két futballista, Kerekes Zsombor és Bernáth Csaba esetében betegség, illetve egy korábbi sérülés okozott valódi kellemetlenséget. A kilenc góllal házi és pillanatnyilag magyar mezőnygólkirály Kerekes Zsombor nem is vett részt a gimnasztikával kezdődő, kétkapus játékkal folytatódó (jó hír a Loki szurkolóinak és Lothar Matthäus szövetségi kapitánynak: az antwerpeni fizikoterápiás kezelésen átesett, az első csapatban sérülés miatt utoljára több mint egy éve pályára lépő balszélső, Böőr Zoltán góllal nyitotta az évet), majd erdei futásban tetőző tréningen, míg a december elején kisebb műtéten áteső, karácsony előtt Angliában vizitáló Bernáth Csaba magányosan rótta a kilométereket a salakostól minőségileg alig eltérő (értsd: göröngyökkel teli) füves gyakorlópályán. A keret tagjainál maradva: egyelőre két végleges távozója van az ősszel szereplő csapatnak, a brazil Flávio Pim és Leonardo visszatért Dél-Amerikába, ugyanakkor Andorka Péter időlegesen köszönhet el a DVSC-től, a támadót ugyanis kölcsönadná a klub - amely egyébként Andorka ügyétől függetlenül csatárt igazolna.
Ami a következő napok programját illeti, szerdán a Sportkórházban terheléses vizsgálat vár a játékosokra (egyébként a hét valamennyi napján egy edzést vezényel Supka Attila), s addigra eldől, utazik-e az idén - s ha igen, spanyolországi, törökországi vagy ciprusi - edzőtáborba a csapat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik