Tovább fogyatkozhat a lilák kerete

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2005.03.03. 22:57
Címkék
Tegnap újabb öt békéscsabai labdarúgó vált szabadon igazolhatóvá. Mint ismeretes az Előre FC játékosai négy hónapja nem kapták meg pénzüket, ezért Valentin Miculescu, Balog Zsolt, Udvari Szabolcs, Simon Attila, Kovács Norbert és Matkó Zsolt korábban feljelentették a futball-kft.-t a Magyar Labdarúgóligánál.
Két héttel ezelőtt Valentin Miculescu esetében már kimondták a szerződésszegést, s a román támadó szabadon igazolhatóvá vált. Az erről szóló határozatot tegnap vette át, s már össze is csomagolt, illetve bejelentette, hogy másutt folytatja pályafutását. Aligha meglepetés, hogy a liga illetékes bizottsága a csabaiak öt másik labdarúgójának is igazat adott."A határozat kihirdetésétől számított nyolc napig még várunk, azaz jövő hét péntek éjfélig még teljesítheti a kft. az elmaradt kifizetéseket - mondta a csapat kapitánya, Balog Zsolt. - Igaz, erre kevés esélyt látunk, ám igyekszünk az utolsó szalmaszálba is megkapaszkodni. Ha nem fizet az Előre FC, akkor mindenki megy, amerre tud."
Megkerestük Dajka László vezetőedzőt is, aki megerősítette: a szabaddá vált labdarúgókkal megegyezett, hogy a március 11-ei rajtot megelőző napig még várnak.
"Számíthattunk erre a döntésre - mondta Dajka László. - Nem szeretnénk elmenni, kivárjuk a tavaszi rajtot megelőző napot. Látom, hogy a tulajdonos szeretné rendezni a pénzügyeket, de tény az is, ha addig nem oldódnak meg az anyagi problémák, akkor fogalmam sincs kik lépnek pályára a Nyíregyháza elleni bajnokin. Valentin Miculescut is igyekszem nyugtatni és türelmét kérem, ám többet nem tehetek, hiszen teljesen igaza van."

Ugyancsak a csabaiakhoz kapcsolódó hír, hogy a csapat egykori pályaedzője, Németh Zoltán is felszólította az Előre FC vezetőségét, hogy egyenlítsék ki a vele szemben fennálló másfél millió forint tartozást. Amennyiben záros határidőn belül nem kapja meg a járandóságát, ő is a ligához fordul. S, ha a kft. nem fizet, könnyen az MTK-hoz hasonló helyzetbe kerülhet, hiszen a kék-fehérektől a klub korábbi trénere, Egervári Sándor felé fennálló tartozása miatt fordulónként egy-egy pontot vonnak le, amíg nem fizetnek.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottságának tegnapi tárgyalásán is szó esett a békéscsabai helyzetről. A titoktartási kötelezettség miatt túl sok információ nem szivárgott ki, ám Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára azért annyit elárult, hogy a bizottság tagjai valóban vizsgálták a Békéscsaba ügyét, a papírokat nézték át.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik