A gólkirályban nincsen félsz

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2005.03.04. 21:49
Címkék
Négy gól és öt gólpassz - ez Tóth Mihály mérlege ebben a szezonban. A Matáv Sopron játékosának nincs miért szégyenkeznie, hiszen a magyar bajnokságban ezekkel a mutatókkal is az eredményesebb támadók közé tartozik, ám ismerve a képességeit és az előző bajnokságokban nyújtott gólerős játékát (17 találattal gólkirályi címig jutott) a 15 bajnokin szerzett négy gól mindenképpen csalódás.
- Nem kell engem félteni, történt már velem ilyen, de azt már régen megtanultam, hogy egy szezon nem tizenöt, hanem harminc mérkőzésből áll - mondta a soproniak egyszeres válogatott csatára, Tóth Mihály. - A bajnokság végére pedig mindig teljesíteni szoktam azt, amit elvárnak tőlem, és ezt most sem adom alább.

- A csapatának sem ment igazán az ősszel, csupán a kilencedik helyről várhatja a folytatást a Matáv. Nyilván ez összefügg a gyengébb gólterméssel is…
- Tény, hogy a Sopron nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt az elmúlt fél évben, azonban nem vonnék párhuzamot a Matáv szereplése és a saját eredményességem közé. A remek év után nem tudtuk ugyanazt nyújtani, amit amúgy joggal várhattak tőlünk a szurkolók. Hogy miért, azt nem részletezném, inkább a saját játékommal foglalkoznék. A négy gólnál sokkal többet vártam magamtól. Kétségbeesésre azonban nincs ok, tudom, mit kell tennem, hogy a tavasszal ismét a régi formában játszhassak.

A csatár szereti bûvölni a labdát
A csatár szereti bûvölni a labdát
A csatár szereti bûvölni a labdát
- Megfejtette már, miért ment az ősszel gyengébben önnek a játék?
- Nem akarok mentségeket keresni, de a bajnokság kezdete előtt két hónapig sérüléssel bajlódtam, és emiatt a válogatott mérkőzéseiről is lemaradtam. Ezen elég nehezen tettem túl magam, arról nem is beszélve, hogy az edzéskimaradások miatt fizikálisan sem tudtam csúcsformába kerülni. Nem sikerült jól tehát a felkészülésem, de még egyszer mondom, nem szeretném kizárólag erre fogni a gyengébb produkciómat.

- A mostani felkészülése azonban zökkenőmentes volt, nemigen kellett tréninget kihagynia, az edzőmérkőzéseken pedig rúgdosta a gólokat...
- Éppen ezért vagyok bizakodó. Ígérgetni nem szeretek, de remélem, a bajnokság folytatásában jóval több örömöt szerzünk szurkolóinknak.

„Egy csatár csak akkor játszik jól, ha gólt rúg, és olykor ez a teher túl súlyosnak bizonyulhat” - Tóth Mihály, a csatárok feladatáról
- Az előkészületi mérkőzéseken jobbára a háromcsatáros játékot gyakorolták. A Ferencvárostól érkezett Károlyi Sándorral mennyire érti meg magát?
- Az újonnan érkezett játékosokkal sokat erősödtünk. Károlyi Sándor pedig óriási terhet vett le a vállamról, nagy könnyebbség a számomra, hogy már nemcsak tőlem várják a gólokat. Ebben a rendszerben a csapat is többet nyújthat a támadásban, több helyzetet tudunk kialakítani. Károlyi Sándorral és Bárányos Zsolttal igazán remek csatártriót alkothatunk a tavasszal.

- Ismerve Pintér Attila edzésmódszereit, fizikálisan sem lesznek problémáik.
- Január eleje óta mennek az edzések, és bátran mondhatom, hogy nemcsak fizikálisan, hanem taktikailag is felkészültek leszünk.

- Mit szól ahhoz, hogy csupán egyhetes csúszással fogadhatják az MTK-t?
- Nagyon vártuk már, hogy folytatódjon a bajnokság, ám a soproni stadion egyelőre alkalmatlan a játékra. Fontos lesz az MTK elleni mérkőzés, hiszen a kék-fehérek hat ponttal állnak előttünk, és ahhoz, hogy a tavasszal előrébb tudjunk lépni a tabellán, mindenképpen le kell győznünk az előttünk állókat. Egy jó rajt jó alap lenne ahhoz, hogy a csapat és én is megint a régi formában futballozzunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik