Az ügyvezető asszony még kitartásra buzdít

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2005.03.25. 21:32
Címkék
Noha sokadszorra is megígérte, hogy törleszt, Darko Canadic csütörtök este sem jelent meg az Előre FC székházában. A Békéscsaba horvát-bosnyák tulajdonosa este nyolc óra tájékán telefonon értesítette Dajka László vezetőedzőt és a játékosokat, hogy ne várjanak tovább, a majdnem 50 millió forint ez alkalommal sem áll rendelkezésére. A haragos tréner ezután felment Kerekes I. Györgyné ügyvezető irodájába, és bejelentette, megszűntnek tekinti a szerződését az Előre FC-vel. A lila-fehérek vezetőedzője az öltözőben elbúcsúzott a játékosaitól, összecsomagolt, és még aznap este elutazott Budapestre.
A zűrzavaros helyzet ellenére tegnap is edzett a Békéscsabának a klub mellett még kitartó 16 labdarúgója, s közöttük volt a napokban érkezett francia Abdul Tangare is. A sérült Paróczai Sándor nem öltözött át, miként Funk Zoltán sem, akinek az állapota súlyosabbnak tűnik, ezért otthon maradt. Az öt lábadozó, Pozsár Gábor, Bujáki József, Brlázs Gábor, Hoffmann Richárd és Kulacsik Tamás kocogott. A tréning levezetésével azt a Jakab Pétert - aki a múlt szombati, Vasas elleni bajnokin már helyettesítette az akkor beteget jelentő Dajka Lászlót -, illetve Hanyecz János kapusedzőt bízták meg.

Mielőtt a gyakorlás elkezdődött volna, Kerekes I. György ügyvezető bement az öltözőbe, és próbálta a lelket tartani a csapatban.

Keddig pihenőt kaptak a futballisták

A foglalkozás után Jakab Péter elmondta, a légiósok közül többen elkéredzkedtek, hogy otthon tölthessék az ünnepeket. Ehhez a kft. vezetősége hozzájárult, sőt, a többiek is pihenőt kapnak, legközelebb kedd reggel kell jelentkezniük a Kórház utcában.

Visszatérve Dajka László távozására: Kerekes I. Györgyné érdeklődésünkre elmondta, elfogadta a vezetőedző lemondását, ám bízik benne, hogy Dajka László döntése nem végleges, és amennyiben néhány napon belül rendeződne a kft. sorsa, akkor visszatér Békéscsabára.

"Megértem Dajka László döntését - mondta az ügyvezető aszszony. - Köszönettel tartozom a szakembernek, hiszen eddig is óriási erőfeszítéseket tett azért, hogy együtt tartsa a keretet, ám ez így most már valóban nem mehetett tovább. Borzasztóan megvisel ez a hónapok óta tartó hercehurca, és azt sem értem, a városnak miért éppen most kellett megvonnia a támogatást a csapattól. Több megoldás is adódott volna, ám a békéscsabai önkormányzat képviselői szerintem a lehető legrosszabbat választották. A városnak ugyanis minden körülmények között segítenie kellene az Előre FC-t. Fáj és egyben bánt, hogy így alakultak a dolgok, el kellene gondolkodni, hogy ami a klubbal történik, kinek vagy kiknek az érdekeit szolgálja. Bízom benne, hogy az értelem és a józan ész győz az indulatok felett." ---- M ---- D
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik