Détári Lajos szereti és dicséri a játékosait

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.04.15. 00:27
Címkék
A két edző (pardon, emitt szakmai tanácsadó), azaz a Szparit dirigáló, ám a kispadot messzire elkerülő - értsd: csapata meccsein az oldalvonal mellől vezénylő - Döme és a vesztes Ferencváros trénere, László Csaba a pillanat tört része alatt egy hullámhosszra került a találkozó értékelésekor.
Détári Lajos remekül készítette fel csapatát a Ferencváros ellen
Détári Lajos remekül készítette fel csapatát a Ferencváros ellen
Détári Lajos remekül készítette fel csapatát a Ferencváros ellen
Détári Lajos remekül készítette fel csapatát a Ferencváros ellen
Détári Lajos remekül készítette fel csapatát a Ferencváros ellen
Détári Lajos remekül készítette fel csapatát a Ferencváros ellen
Az utóbbi húsz év egyetlen Európa-klasszis magyar játékosának fenti értékeléséhez az FTC-edző a "… játékosaim olykor tükörbe nézhetnének" megjegyzéssel csatlakozott, mintegy megerősítve korábbi nyilatkozatait: a fővárosi klubnál nem csupán anyagi téren, de a futballisták értékelésével is gond van.
Détári Lajos másik kijelentése, "…nálunk nincsenek válogatott labdarúgók", nem a koporsószög funkcióját töltötte be: a megállapítás ül, mindamellett még érzékletesebbé teszi, miről is beszélt László Csaba.

"Aludva egyet a meccsre sem mondhatok mást, talán meglepő, de megérdemelt győzelmet arattunk - mondta Détári Lajos. - Egyszerű eszközökkel küzdő együttes a miénk, amelynek csak a munka hozhat sikert. A Ferencváros ellen is harcoltunk, amit a közönség értékelt. A lefújás után az öltözőben gratuláltam a csapatomnak, és azt kértem a játékosoktól, továbbra is tisztességgel, becsületesen dolgozzanak - és maradjanak szerények. Egy támadóval kezdtünk, a középpályássor előtt szereplő Laskai Attilától pedig azt kértem, a védekezésre is figyeljen. Azt kell mondjam: föláldoztam a csapat, a taktikánk érdekében egy húszéves, a feladatát elvégző, ám az élvonal levegőjével még csak ismerkedő futballistát."

A dicséretből persze nem csupán Laskai Attilának, hanem a csapat valamennyi tagjának jutott, így a csereként pályára lépő, emlékezetesen nagy gólt rúgó Marijan Nikolicnak is.
"Marijan Nikoliccsal is roppant elégedett vagyok. A szünetben úgy ítéltem meg, a támadójátékunkat kell erősítenünk, ezért küldtem be őt. Amíg az Újpest elleni meccsünkön kényszer szülte a cseréinket, a Pápa és a Fradi ellen úgy variálhattam, ahogy elterveztem, ami lényeges különbség, noha a lilák ellen is pontot szereztünk. És még valami: a többi találkozó eredményeinek ismeretében sokan azzal hozakodtak elő, hogy gyönyörű ez a diadal, csak sajnos a kiesés elkerüléséért vívott harcban rivális gárdák mindegyike pontot szerzett. Nos, a győzelmünk felett érzett örömöt ez nem veheti el, egyébként is, az ellenfelekkel nem foglalkozunk."

És akkor az edző után következzék a meccs főszereplője, azaz a nyíregyházi cserecsatár, Marijan Nikolic, aki bámulatosan szép gólt lőtt - egy esernyőcsel bemutatásával és egy kemény lövéssel eldöntötte a szerda délutáni mérkőzést.

"Nem emlékszem, hogy korábban rúgtam volna hasonlót - mosolygott a 21 éves horvát támadó, aki a nyáron a harmadik ligás Olimpija Osijektől érkezett a Spartacushoz, és most már vele kapcsolatosan aktuális a kérdés: marad-e? - Nem kedvesebb, legfeljebb látványosabb a többinél, a közönség mindenesetre díjazta. Csak az utolsó pillanatban döntöm el, hogy cselezni próbálok, vagy lövök, s ha az előbbit, mivel próbálkozom. Ezúttal is ez történt, örülök, hogy végig tudtam vinni a mozdulatot. Nehéz meccs volt, az ellenfél meg balszerencsés, mégsem ezért nyertünk. Sokat készültünk erre az összecsapásra, elterveztük, mit játszunk. Bejött. És hogy maradok-e? A szerződésem ugyan lejár, de nem csak ezért mondom, hogy nem foglalkozom ezzel a témával. Otthon megtanultam, az igazi profinak mindig csak a következő lépésre szabad koncentrálnia. Ezt teszem. Készülök a szombati, Debrecen elleni meccsünkre."

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik