Szívesebben lő gólokat, de most védekeznie kell

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.04.21. 21:29
Címkék
Apró, ám nem feltétlenül elsikkadó párhuzam egyén és közösség között: Halmosi Péter, a DVSC-AVE Ásványvíz - eredetileg - középpályása az április 2-án Fehérvárott lejátszott bajnoki óta balhátvédként szerepel az aktuális, azaz a 19. forduló óta a tabella élén álló együttesben.
Halmosi Péter a hátsó régióban, csapata ellenben csúcsközelben tanyáz, a debreceniek pillanatnyilag négypontos előnnyel listavezetők a honi élvonalban, s (nem csupán ezért) az aranyérem első számú várományosai. A futballhistória során mindazonáltal nem először (egészen pontosan másodszor…), így a Debrecen-szerte hétről hétre növekvő izgalommal feltett kérdés úgy hangzik: az idén összejön-e a piros-fehéreknek a történelmi siker?

Angyalföldön is kötelező nyerniük

Halmosi Péter imád cselezni, de mióta védôként játszik, nagyobb a felelôssége, s így ritkábban trükközhet (Fotó: Németh Ferenc)
Halmosi Péter imád cselezni, de mióta védôként játszik, nagyobb a felelôssége, s így ritkábban trükközhet (Fotó: Németh Ferenc)
Halmosi Péter imád cselezni, de mióta védôként játszik, nagyobb a felelôssége, s így ritkábban trükközhet (Fotó: Németh Ferenc)
"Nagyon bízom benne, főként arra alapozva, hogy egy éve nem éreztem azt a fajta magabiztosságot a csapaton, amelyet ezúttal nagyon is - mondta Halmosi Péter. - Valamennyien átérezzük, felfogjuk, hogy mekkora lehetőség előtt állunk, mentálisan erős a társaság, amely azt hiszem, tanult a tavalyi esetből. Nyolc forduló még hátravan, négyszer játszunk otthon, ugyanennyiszer idegenben. A képlet egyszerű: ha nyolcszor nyerünk, bajnokok vagyunk. Persze a botlás lehetősége is benne van a pakliban, de a sorsunk akkor is a saját kezünkben van. Azt sem hiszem, hogy a riválisaink mostantól nyolcas győzelmi szériát produkálnának, bár aki képes erre, az megérdemli az aranyat. Én mindenesetre arra tippelek, hogy mi leszünk ez a csapat, mert megítélésem szerint most valóban mi vagyunk a legjobbak."

A háromszoros válogatott futballista által óhajtott sorozatot szombaton Angyalföldön nyithatja meg a Loki, s a Vasas elleni meccsel kapcsolatosan a közelmúlt eredményeit figyelembe véve aligha sértő a megállapítás: elvileg kevés kellemesebb ellenfelet lehet manapság találni a piros-kék alakulatnál.

"Soha nem foglalkozom a riválissal, nem becsülöm le. Tudom, hogy a Vasas nincs jó formában, amit ellenfélként éppen nem bánok, ám ha sorra nyernék a mérkőzéseket, akkor is azt mondanám: ha bajnokok akarunk lenni, győznünk kell."

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- A ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik