Erősíteni is kell a BL-meccsekre

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.05.24. 22:54
Címkék
Az első szintet átvitte, azaz Régis Dorn, a bajnok DVSC-AVE Ásványvíz együttese által elsőként tesztelt francia támadó az orvosi konzílium értékelése szerint egészséges, terhelhető.
Az eredmény ismeretében a szakmai stáb is szemügyre vette a strasbourgi nevelésű 25 éves támadót, és mivel a délelőtti speciális teszten is jól teljesített, délután már a csütörtöki, zalaegerszegi szezonzáróra készülő kerettel gyakorolt. Amennyiben a további közös edzéseken is az elvárt teljesítményt nyújtja, úgy a klubvezetés tárgyalóasztalhoz ül a legutóbb a német elsőligás Freiburgban alkalmazott, 16 mérkőzésen két gólt jegyző játékossal. A német források szerint robbanékony, gyors szélső szabad státusú, azaz a debrecenieknek - eddigi játékos-üzletpolitikájukat folytatva - nem kellene érte lelépési díjat fizetniük a Bundesliga élvonalától búcsúzó SCF-nek, kizárólag a korábban a francia második vonalban, az Amiens-ben, illetve a Kínában is próbálkozó Régis Dornnal kellene megegyezniük.

A közeljövőben mindazonáltal újabb próbajátékosok érkezése prognosztizálható, lévén a BL-selejtezőkre felkészítendő keretet a vasárnaptól június 20-ig tartó szabadság ideje alatt véglegesíteni kívánják a piros-fehérek. A menedzsment kiszemeltjei között magyar és külföldi játékos is található, az elnök-tulajdonos Szima Gábor elmondása szerint minden csapatrészbe szeretnének valóban erősítést jelentő futballistát hozni, ami három-négy igazolást feltételez.

Régis Dorn még gondolkodik: maradjon Debrecenben, menjen Kínába? (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Régis Dorn még gondolkodik: maradjon Debrecenben, menjen Kínába? (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Régis Dorn még gondolkodik: maradjon Debrecenben, menjen Kínába? (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Kérdés persze, hogy hány távozója lesz az aranyérmes gárdának, ebben az esetben ugyanis értelemszerűen változhat a fentebbi irányszám. Böőr Zoltán mellett több hajdúsági labdarúgó iránt is mutatkozik külföldi érdeklődés, igaz, a potenciális vásárlónak először a DVSC-vel kell egyezkednie, tudniillik minden futballistát hosszú távú szerződés köt a Lokihoz. Noha biztosnak tetszik, hogy az első Bajnokok Ligája-szereplése előtt álló klub a számára megfelelő ajánlat esetén nem zárkózna el egy tranzakciótól, a tulajdonos ezen a téren tett egy kitételt: ha például Böőr Zoltán valóban csapatot vált a nyáron (annak végén, az ősz elején), a nemzetközi kupa selejtezőiben még mindenképpen számítanának a válogatott középpályás szolgálataira.

Supka Attila vezetőedzőnek ugyanakkor a csütörtököt illetően le kell mondania a 12 gólos Kerekes Zsomborról, a csatár három sárga lapja miatt nem léphet pályára, ami egyben a ligaelső házá táján a szezon egyetlen, még nyitott kérdésére is választ ad, nevezetesen arra: ki lesz a Loki házi gólkirálya? Tekintve, hogy pillanatnyilag Igor Bogdanovics hat góllal előzi meg a nyolc találatnál járó csapatkapitányt, Sándor Tamást, a különverseny legalábbis eldőltnek tetszik.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik