Éger László is megsérült, és nem utazik Szlovákiába

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.06.30. 21:31
Címkék
A szerdai, Nyíregyháza Spartacus elleni felkészülési mérkőzést (5-1) kisebb-nagyobb sérülés miatt elmulasztó, majd kezdőcsapatra való játékoshoz (Sándor Tamás, Halmosi Péter, Szatmári Csaba, Böőr Zoltán, Nikolov Balázs, Virág Béla, Sitku Illés, Milos Kolakovics) újabb labdarúgó társult - Éger László, a DVSC-AVE Ásványvíz védője a nyírségiek elleni összecsapáson combhajlítóizom-húzódást szenvedett, így a hét végén esedékes szlovákiai túrán Virág Béla, Böőr Zoltán és Nikolov Balázs mellett rá sem számíthat Supka Attila vezetőedző.
"A szombati, Nitra elleni erőpróbán, illetve a vasárnapi meccsünkön, amit a Rimavská Sobota vagy a Trencin együttesével vívunk, különböző összetételű csapatok lépnek majd pályára, azt szeretném, ha valamennyi játékos kilencvenperces terhelést kapna - fogalmazta meg a Rimaszombat melletti Kokaván sorra kerülő Stefan Hronec-emléktornával kapcsolatos óhaját Supka Attila, az aranyérmes gárda mestere. - Jelen állás szerint a cseh Jan Nezmar és a szenegáli Ibrahim Sidibé is velünk tart, azaz tovább teszteljük a próbajátékra érkezett külföldi támadókat. A szenegáli csatárról két edzés és félidőnyi játék után annyit mondhatok: a fejjátéka tűnik az erősségének."Merthogy - habár ez nem újdonság - a Loki támadót keres, s immár nem feltétlenül egyet, szerda délután ugyanis a klub irányítói közös megegyezéssel szerződést bontottak a télen érkezett szerb Milos Kolakoviccsal, és rábólintottak Sitku Illés távozási kérelmére is, amit a labdarúgó a ritka játéklehetőséggel indokolt. Előbbi futballista feltehetően Szerbia és Montenegróban, utóbbi Magyarországon folytatja pályafutását, Sitku Illés iránt a Fehérvár mutat érdeklődést. A Sopronban kölcsönben szereplő Magyar Kupa-győztes kapusnak, Balogh Jánosnak Izraelből akadt ajánlata, a korábbi olimpiai válogatott labdarúgó sorsa a jövő hét elejéig eldől, mindazonáltal a Sopron mellett több élvonalbeli klub is szeretné a keretében tudni a kapust.

Akárcsak a DVSC, a csapat BL-selejtezőbeli ellenfele, a Hajduk Split is edzőtáborba vonult, a dalmátok Ausztriában készülnek a páros meccsre. Szerdán Miroslav Blazevic gárdája is tesztmérkőzésen szerepelt, a Kale - Vucko, Vejic, Djolonga - Suto, Cacic, Kranjcar, Grgurovic, Bartulovic - Blatnjak, Busic öszszeállításban pályára lépő horvátok Seekirchenben 1-1-re végeztek az osztrák első ligás Red Bull Salzburg együttesével, egyenlítő góljukat Niko Kranjcar (akiért Miroslav Blazevic állítása szerint tízmillió eurót kínál az egyik nyugat-európai élklub…) passzából a bosnyák válogatott Dragan Blatnjak szerezte. A splitiek e heti programjában további két gyakorlómeccs szerepel, pénteken a GAK, vasárnap a szintén első osztályú Pasching brigádjával mérik össze erejüket: az összecsapásokat Herczeg András, a DVSC másodedzője is megtekinti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik