Böőr Zoltán egy hónap múlva edzhet keményen

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.07.05. 21:33
Címkék
Az ötlet a sportág honi tespedtségét ismerve korsza- kosnak tetszett - és jó esély van arra, hogy valóra váljon, a Hajduk Split elleni BL-selejtezők előtt a DVSC felkészülési mérkőzést vívhat egy horvát rivális ellen. A dalmát gárdát helyettesíteni hivatott ezüstérmes, az Inter Zapresic 5000 eurót (több mint egymillió forintot), utazási költségtérítést és teljes ellátást kért a DVSC-től, amit a honi aranyérmes vélhetően sokall- hatott, ám valamiféle kompromisszum vélhetően lesz. Egy hét múlva Újpesten vendégszerepel Supka Attila csapata, 17.45 órai kezdettel a REAC-cal, míg 20 órától a lila-fehérekkel találkozik a Loki (ez utóbbi összecsapást a sporttelevízió is közvetíti).

Mindazonáltal addig sem maradnak edzőmeccs nélkül a debreceniek, ma 19 órakor a másodosztályú Baktalórántháza, szombaton pedig a román második ligás Universitatea Cluj (17.45) és a DVTK (20.00) vizitál az Oláh Gábor utcában, ezeken a mérkőzéseken már a DVSC szerződtetett futballistájaként léphet pályára a szenegáli Ibrahim Sidibe, az osztrák Riedtől érkező támadóval hétfőn hároméves szerződést kötött a klub. A két másik próbajátékos, a cseh Jan Nezmar és a mali Juszuf Diallo sorsáról a hét végén születik döntés.

Kímélnie kell a mûtött térdét Böôr Zoltánnak, így a Loki válogatottja csak nagy odafigyeléssel rúghat labdába (Fotó: M. Németh Péter)
Kímélnie kell a mûtött térdét Böôr Zoltánnak, így a Loki válogatottja csak nagy odafigyeléssel rúghat labdába (Fotó: M. Németh Péter)
Kímélnie kell a mûtött térdét Böôr Zoltánnak, így a Loki válogatottja csak nagy odafigyeléssel rúghat labdába (Fotó: M. Németh Péter)
A szlovákiai túrát sérülés miatt kihagyó ötösből (Böőr Zoltán, Éger László, Nikolov Balázs, Virág Béla, Dragan Vukmir) Éger László és Nikolov Balázs tegnap már a csapattal készülhetett, ám a múlt szerdai Nyíregyháza elleni meccsen (5-1) bordatörést szenvedő Dragan Vukmirral egyelőre nem kalkulálhat a szakmai stáb: a diagnózis szerint a szerb-montenegrói védő nagyjából négy hétre kidőlt a sorból. A nyár elején korrekciós műtéten áteső Böőr Zoltán (eltávolították műtött térdéből a csavarokat) augusztus közepén, a korábban gerinc- problémákkal bajlódó Virág Béla egy hónappal később csatlakozhat újra Sándor Tamásékhoz.

A DVSC július 11-én, hétfőn kezdi meg a 2005-2006-os bajnokságra szóló bérletek árusítását, és azokat hétköznap 9 és 17 óra között az Oláh Gábor utcai stadion VIP helyiségében lehet megvásárolni, a korábbi bérletesek helyeit egy hétig, azaz július 18-ig tartják fent. Várhatóan az idén minden eddiginél több idénybelépő talál majd gazdára Debrecenben, s nem csupán az aranyérmes iránt megnövekedett érdeklődés miatt: a klub is többet adhat el a bérletekből, mivel a nyár elején városvezetői szinten is beharangozott stadionbővítési munkálatok elkezdődtek. A részletekről a piros-fehérek illetékesei csütörtökön sajtótájékoztatón számolnak be, a legfontosabb részletet illetően Szima Gábor elnök mindazonáltal megelőlegezte: "A határidőre készen lesz a stadion." Ami annyit tesz: a Hajduk Split elleni, július 27-i BL-odavágót tízezren tekinthetik meg a helyszínen.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- S ---- E
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik