Túl sok a sérült a Lokinál

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2005.07.08. 21:32
Címkék
Hét játékosáról kénytelen lemondani a mai dupla edzőmecscsen Supka Attila, a DVSC-AVE Ásványvíz vezetőedzője. Az Oláh Gábor utcai stadionban 17.45 órakor a román másodosztályú Universitatea Cluj, illetve 20 órakor a DVTK ellen pályára lépő bajnokcsapat soraiból sérülés miatt hiányzik majd a csapatkapitány Sándor Tamás (rúgást kapott a térdére), Komlósi Ádám (bokasérülés) és Bernáth Csaba (izomhúzódás), Dragan Vukmir (bordatörés), Virág Béla és Böőr Zoltán egyelőre csak rehabilitációs tréningen vehet részt, míg a hét elején a DVSC-vel hároméves szerződést kötő szenegáli támadó, Ibrahim Sidibe a jövő hét elején tér vissza Debrecenbe.
"Csak részben indokolja az óvatosság, hogy Sándor Tamás, Komlósi Ádám és Bernáth Csaba ezúttal pihen, sajnos egyelőre egyikük sincs játékra alkalmas állapotban - mondta Supka Attila. - Mindazonáltal a sérülésük miatt nem kell aggódni.

A DVTK és a kolozsváriak ellen szeretném viszontlátni a csapattól azokat a technikai, taktikai elemeket, amelyeket eddig átvettünk, gyakoroltunk, azaz a rimaszombati fellépéseinkhez képest ezúttal a játék minősége is fontos, nem csupán a meccsterhelés. A múlt heti kemény fizikális felkészülés után igyekeztünk frissíteni.

Sándor Tamást gyötrik rendesen a védôk, a csapatkapitány a térdére kapott rúgást (Fotó: Németh Ferenc)
Sándor Tamást gyötrik rendesen a védôk, a csapatkapitány a térdére kapott rúgást (Fotó: Németh Ferenc)
Sándor Tamást gyötrik rendesen a védôk, a csapatkapitány a térdére kapott rúgást (Fotó: Németh Ferenc)
Továbbra is tartom, miszerint később kell elérnünk a csúcsformát, ám közeleg az első tétmérkőzés, a Sopron elleni Szuperkupa-finálé július tizenhatodikán, s immár látótávolságon belül van a Hajduk Split elleni BL-selejtezőnk is. A július huszonhetedikei debreceni összecsapás előtt személyesen is megnézem a horvátokat, a tervek szerint egy nappal a soproni találkozónk előtt ott leszek Splitben a horvát Szuperkupa döntőjén, amelyben Miroslav Blazevic együttese a HNK Rijekával küzd meg a trófeáért, és a Hajduk első bajnokiját is a helyszínen tekintem meg.

Kapusunk, Sandro Tomic segítségével sikerült beszereznünk jó néhány felvételt a dalmátok tavaszi bajnoki mérkőzéseiről, de - már csak az új edző miatt is - szükség van a személyes tapasztalatokra."

Amíg a DVSC hazai környezetben, a horvát aranyérmes Szlovéniában edzett az elmúlt napokban, s Ciro Blazevic csütörtök este tesztmeccsen mérhette le, hol is tartanak. A hazájában a bajnokságban a hetedik helyen végző NK Maribor Pivovarna Lasko nem adta olcsón a bőrét, sőt, két perccel a találkozó befejezte előtt egyenlített.

A Split a Kale (Balic) - Zilic, Vejic, Djolonga - Makarin (Munoz), Damjanovic (Pralija), Grgurovic, Bartolovic (Hrman) - Kranjcar - Blatnjak, Busic összeállításban szerepelt, gólját a Ciro Blazevic által a felkészülés kezdetekor "körön kívülre tett", utóbb visszafogadott uruguayi Pablo Munoz jegyezte. Ciro Blazevic a mérkőzés után elégedetten nyilatkozott csapata, elsősorban az U-válogatott Mario Grgurovic teljesítményéről, akit két hete még lustasága, képzetlensége miatt ostorozott…

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik