Supka Attila csalódott, mert játékosai nem küzdenek eléggé

Vágólapra másolva!
2008.08.26. 09:26
A Budapest Honvéd–Zalaegerszeg mérkőzésen a vendégcsapat szerzett vezetést a mérkőzés elején, ám súlyos védelmi hibák miatt már az első félidőben kétgólos hátrányba került, és elvesztette a mérkőzést. A Zalaegerszeg így az 5. forduló után a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, ami várakozáson aluli teljesítményt jelent.
Supka Attlia hiába kéri egyes játékosait, nem hallgatnak rá
Fotó: Czagány Balázs
Supka Attlia hiába kéri egyes játékosait, nem hallgatnak rá
Supka Attlia hiába kéri egyes játékosait, nem hallgatnak rá
Fotó: Czagány Balázs
Supka Attlia hiába kéri egyes játékosait, nem hallgatnak rá

Supka Attila, a zalaegerszegiek edzője a mérkőzés után a Bozsik-stadionban azt nyilatkozta: „néhány játékossal kapcsolatban el kell gondolkoznunk szerződtetése jogosságán”. Supka a hétfői edzés után is fenntartotta véleményét, és elmondta, hogy némely játékosában nagyot csalódott.

Zalaegerszegen Szlavko Petrovics tavalyi sorozatos rossz döntései miatt a nyáron a vezetőség és a szakmai vezetés közösen döntve szerződtette a játékosokat. Supka azt is elmondta: kevés idő volt az erősítések megfelelő átgondolására – és nem biztos, hogy mindig jól döntöttek.

A vezetőedző zokon veszi, hogy az érkező játékosok a nyáron sokkal jobban harcoltak, amikor a szerződtetésükről volt szó, mint most, amikor bajnoki pontokról, és a régebben kék-fehér mezben játszók közül is volt, aki a nyáron jobban odatette magát, hogy biztosítsa helyét a csapatban.

A vezetőedző korábban úgy nyilatkozott, hogy csak akkor szabad igazolni, ha az új játékos erőssége lehet a csapatnak, kiegészítő embereket nem kell külföldről idehozni. Most hozzátette: „A mi légiósaink nyári produkciói azt ígérték, megfelelnek ennek a kritériumnak, ám az ígéretek eddig nem teljesültek. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy gyakran rákényszerülünk olyan labdarúgók szerződtetésére is, akik másutt legfeljebb a második vonalba tartoztak.”

A nyáron érkezett légiósok közül a montenegrói Darko Pavicsevics állandó sérüléssel bajlódik, a horvát Igor Mirceta csak a második csapatban szerepel, a macedón Kemal Alomerovics is a maródiak listáját hosszabbítja, míg a szlovák Marián Sluká és a szerb Milutin Trnavac egymást váltotta a hétvégén, de mindkettőjük gyenge teljesítményt nyújtott. A Honvéd ellen szerepelt Szamosi Tamás és Hajdú Norbert is, akik szintén a szezon előtt érkeztek, ám a kritika állítólag a légiósokra vonatkozott.

Supka Attila szerint azonban „nem vészes a helyzet”, a hátralévő időben meg kell találnia a magot, s rájuk építve a téli erősítések után jó eredményeket érhet el a csapat. A játékosok közül Sorin Botis és Hajdú is elismerte, hogy másként játszanak tétmeccsen, mint egy előkészületin, de a kettőt össze sem lehet hasonlítani.

„Mindenkit emlékeztetnék arra, hogy a Debrecennek is időre volt szüksége a nagy sikerekhez, de végül beérett az együttes, és háromszor egymás után bajnok lett” – tette hozzá Botis.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁNAK 3. OLDALÁN.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik