A hazai pályán parádézó ETO hat góllal küldte haza a Diósgyőrt

Vágólapra másolva!
2008.09.20. 21:08
A Soproni Liga nyolcadik fordulójában a Diósgyőr látogatott az ETO Parkba, de Vágó Attila csapata nem sok sikerélménnyel gazdagodott, ugyanis nagy verést elszenvedve távozhatott haza. Az ETO már a félidőben négy nullára vezetett a DVTK ellen, de még a második félidőben is folytatta a gólgyártást az Egervári-legénység.
Hatszor örülhettek a hazaiak
Fotó: Mirkó István
Hatszor örülhettek a hazaiak
Hatszor örülhettek a hazaiak
Fotó: Mirkó István
Hatszor örülhettek a hazaiak

Jó tíz perces késéssel kezdődött a DVTK győri vendégjátéka, a hazai csapat részéről ugyanis Bajzát Pétert köszöntötték, aki a múlt héten, az MTK ellen 200. alkalommal lépett pályára NB I-es mérkőzésen.

A győri szurkolóknak tehát már a mérkőzés kezdete előtt volt okuk az örömre, de pár perccel a kezdő sípszó után már nem Bajzátot, hanem Stark Pétert ünnepelhették: a védő ugyanis megszerezte az ETO vezető gólját. A vendégek 16-osán belül Sztanics ért kézzel a labdához, ezt látva Kassai a büntetőpontra mutatott, Stark pedig jó ítéletvégrehajtónak bizonyult.

Nyolc perccel később már 2–0 volt az állás, miután Koltai ugratta ki Bajzátot, aki kilépett a rosszul lesre játszó vendégvédők közül. A győri csatár Kovács I Zoltánnal együtt, kettő az egyben vezette a kapusra a labdát, majd társa elé tálalt, akinek nem okozott gondot a hálóba lőnie.

A győri játékosok még a szünet előtt gondoskodtak arról, hogy a stadionba kilátogató nézőknek ne kelljen a három pont megszerzése miatt aggódniuk, ugyanis a félidő utolsó öt percében még kétszer kényszerítették megadásra Kötelest.

Előbb Bajzát talált be szép győri háromszögelés után, majd Kovács I Zoltán megszerezte második gólját a mérkőzésen, miután Böőr beadását továbbította a diósgyőriek kapujába.

Négy nullás hazai vezetésnél vonulhattak tehát pihenőre a csapatok, a szünetben Vágó Attila kettős cserével próbált frissíteni csapata játékán, a várt eredmény azonban elmaradt. Sőt, a Győr szerzett újabb gólt. Koltai jobb oldali beadására Völgyi érkezett a hosszú oldalon és 10 méterről a vendégek kapujába lőtt.

A győri gólok sorának azonban csak nem akart vége szakadni, az 54. percben Bajzát is megszerezte második találatát – teljes volt a Diósgyőr összeomlása.

A hátralévő időben alábbhagyott az iram, mindkét csapat a találkozó végét várta: az ETO már nem akart, a Diósgyőr pedig nem tudott gólt szerezni.

A Győr teljesen megérdemelten aratott újabb nagy különbségű győzelmet hazai pályán, míg a Diósgyőrnél könnyen lehet, hogy a nagy zakó után ismét veszélybe kerül Vágó Attila vezetőedző állása.

SOPRONI LIGA


Helyszín: ETO Park
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Kassai
Asszisztensek: Brettyán, L. Tóth L.

A KEZDŐCSAPATOK
GYŐR DVTK
1 Sztevanovics 1 Köteles
5 Bank 15 Búrány
32 Stark 6 Pintér Z.
26 Supics 3 Milicsics
14 Völgyi 14 Kamber
18 Böőr 26 Tchana
23 Tokody 7 Lakatos
8 Józsi 11 Trbovic
29 Koltai 13 Sztanics
10 Kovács I Z. 21 Tóth M.
19 Bajzát 99 Honma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Vágó Attila

Gólszerző: Stark (8., 11–es), Kovács I Z. (16., 45.), Bajzát (42., 54.), Völgyi (49.)
Csere: Kovács I Z. helyett Brnovics (52.), Böőr helyett Pákolicz (60.), Józsi helyett Eugene (79.) illetve Tchana helyett Szélpál (46.), Tribovic helyett Ahodikpe (46.), Tóth M. helyett Szabó V. (62.)
Sárga lap: Tokody (69.) illetve Sztanics (26.), Milicsics (56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik