Görögtüzek és döntetlen a Szpari–DVTK keleti rangadóján

Vágólapra másolva!
2008.10.04. 20:23
Közepes színvonalú játék és kiváló szurkolói hangulat jellemezte a keleti rangadót. Az elején két gyors diósgyőri gól nem fogta meg a hazaiakat, hiszen alig négy perccel Tóth Mihály gólja után szépítettek, ráadásul a korábbi NB I-es gólkirály alig fél óra után piros lapot kapott, így a Szpari átvette a játék irányítását. A hazaiak kreatív játékosainak – köztük Bárányos Zsoltnak – nem ment jól a játék, így hiába irányítottak, nem tudták áttörni a diósgyőriek jól szervezett védelmet. A cserekként beállt Miskolczi László átlövése ért csupán célt a második félidőben, így 2–2-re végeztek az ősi rivális csapatok.
A diósgyőri kapuban ezúttal is Köteles László állt, meg néhány nyíregyházi játékos
Fotó: Szolnoki László
A diósgyőri kapuban ezúttal is Köteles László állt, meg néhány nyíregyházi játékos
A diósgyőri kapuban ezúttal is Köteles László állt, meg néhány nyíregyházi játékos
Fotó: Szolnoki László
A diósgyőri kapuban ezúttal is Köteles László állt, meg néhány nyíregyházi játékos

A rendőrség nagy erőkkel készült a találkozóra, legalábbis a stadionon kívül, ugyanis elméletileg nem kiemelt kockázatú mérkőzés a Nyíregyháza–Diósgyőr, ezért a stadionban nem államosoznak a rend éber őrei a találkozó alatt.

A keleti derbi a korábbi évekhez hasonlóan és a csapatok rivalizásához mérten szópárbajjal kezdődött, és az ultrák különféle pirotechnikai eszközöket is bekészítettek a meccs előtt, aminek nagy részét el is süthették már az első fél órában.

Az első negyedórában kétszer is elaludt a nyíregyházi védelem, a magas hazai védők között előbb Boris Milicsics, majd Tóth Mihály fejelt gólt öt méterről.

A Diósgyőrnél Köteles László hibázott hatalmasat: Aco Sztojkov ügyetlenül légüres térbe fejelt labdáját nem tudta megszerezni, Bogdan Apostu pedig előbb elpöckölte a labdát mellette, és az üres kapuba gurított.

A félidő középen paprikás lett a hangulat, Tóth Mihály lekönyökölte Hegedűs Tibort, amiért Bede Ferenc játékvezető gondolkodás nélkül kiállította. Ennyi bőven elég volt a vendégdrukkereknek, rohammal megindultak a hazaiak felé, a szektor kerítése azonban megállította őket.

Az első félidő végén a hátrányban futballozó hazaiak vették át a játék irányítását, olykor négy csatárral támadtak, igaz, ők támogatást alig kaptak a középpályáról. Bogdan Apostu kétszer is egyenlíthetett volna, azonban Köteles - jóvá téve a korábbi hatalmas hibáját - bravúrral védte a román csatár próbálkozásait.

A második félidőben a Nyíregyháza még nagyobb fokozatba kapcsolt és a saját térfelére szegezte a Diósgyőrt, azonban a kapura nem volt veszélyes, mert hiányzott a kreativitás. Ötletesség helyett végül erőből sikerült megoldani az egyenlítést: Miskolczi László egy hatalmas lövéssel állította be a 2–2-es végeredményt.

A gól után egyébként Miskolczi odament a miskolci szurkolókhoz, és csendre intette őket. Hiába a névhasonlóság, nem aratott nagy sikert. A két csapat mérkőzése viszont igazán remek hangulatúra sikerült, semleges szurkolók számára élvezhető volt, a döntetlen végeredmény pedig igazságosnak mondható.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Nyíregyháza
Nézőszám: 5000
Játékvezető: Bede
Asszisztensek: Ring, Tóth I.
A KEZDŐCSAPATOK
NYÍREGYHÁZA DVTK
33 Lazareanu 1 Köteles
7 Belényesi 7 Lakatos B.
15 Mboussi 5 Sebők V.
29 Goia 3 Milicsics
24 Perényi 9 Gohér
5 Zabos 18 Ahodikpe
17 Hegedűs T. 13 Sztanics
27 Ramos 6 Pintér Z.
21 Bárányos 19 Lipusz
9 Apostu 33 Szabó V.
41 Sztojkov 21 Tóth M.
Klubmenedzser: Révész Attila Megbízott edző: Benczés Miklós

Gólszerző: Apostu (19.), Miskolczi (65.) ill. Milicsics (5.), Tóth M. (15.)
Csere: Belényesi h. Miskolczi (a szünetben), Lipusz h Honma (54.), Bárányos h. Sevel (63.), Szabó V. h Vrancsevics (68.), Ramos h. Dosso (69.) Ahodikpe h. Bokros (77.)
Sárga lap: Milicsics (24.), Ramos (37.), Sebők V. (47.), Honma (67.)
Kiállítva: Tóth M. (34.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik