Kenesei Krisztián volt csapata ellen kerülhet közelebb a 150-hez

Vágólapra másolva!
2008.10.25. 13:00
Érdekes összecsapásnak ígérkezik a Haladás–MTK találkozó a Soproni Liga 12. fordulójában, hiszen várhatóan mindkét csapatban pályára lépnek olyanok, akik azelőtt mostani ellenfelük labdarúgói voltak. Ilyen például Kenesei Krisztián, aki a szombathelyiek színeiben 150. élvonalbeli góljához közeledik. A Fehérvár–Győr találkozón az lesz a fő kérdés, melyik csapatnak sikerül elszakadnia a középmezőnytől, a Vasasnak pedig nyernie kell a REAC ellen, ha tartani szeretné a lépést az élen állókkal.
Kenesei Krisztián (balra) volt csapata ellen lép pályára szombaton
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kenesei Krisztián (balra) volt csapata ellen lép pályára szombaton
Kenesei Krisztián (balra) volt csapata ellen lép pályára szombaton
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kenesei Krisztián (balra) volt csapata ellen lép pályára szombaton

Különös érzésekkel várhatja a Soproni Liga 12. fordulóját a Haladás labdarúgója, Kenesei Krisztián, aki az MTK ellen gyarapíthatja élvonalbeli góljainak számát. Jelenleg 147 találatnál tart – szombaton közelebb kerülhet a 150-hez.

Kenesei a kék-fehéreknél játszotta első NB I-es mérkőzését, ahol csereként állt be a Pécs ellen, ám a másodikon már gólt lőtt: épp mostani csapata ellen.

Nem ő az egyetlen volt MTK-s viszont, aki pályára léphet a Haladásban a szombati mérkőzésen: Kuttor Attila is felépült kisebb sérüléséből.

A másik oldalon is találunk olyat, aki volt csapata ellen játszhat: az MTK 23 éves középpályása, Nagy Gábor nyári átigazolása óta először lép pályára nevelőegyesülete ellen.

A forduló másik mérkőzése, a Fehérvár–Győr találkozó tipikus példája annak, amikor egyik csapatnak sem jó a döntetlen: mindkét gárda 16 ponttal áll a bajnokságban, ám mindkét részről jóval többet vár a szakvezetés.

Ráadásul a Fehérvár eddig mindössze 12 gólt szerzett ebben a bajnokságban, aminél csak egyik csapat vette be kevesebbszer az ellenfelek hálóját: az utolsó helyezett Siófok, így a Győr ellen Sitku Illéséknek illene feljebb tornászniuk szerzett találataik számát.

A Vasas számára sem ígérkezik könnyűnek a REAC elleni találkozó. Az angyalföldieknek ugyanis mindenképp nyerniük kell, ha tartani szeretnék a lépést az élmezőnnyel – bár erre minden esélyük megvan, hiszen vendéglátóik a táblázat utolsó előtti helyén szerénykednek.

A 12. fordulóból már lejátszottak egy mérkőzést pénteken: a DVSC 4–1-re nyert a Honvéd ellen. Az Újpest–Paks és a Nyíregyháza–ZTE összecsapásra vasárnap kerül sor.

SOPORONI LIGA, 12. FORDULÓ

A SZOMBATI PROGRAM
17.00 SZOMBATHELYI HALADÁS–MTK BUDAPEST
18.00 REAC–VASAS
18.00 KECSKEMÉTI TE-ERECO–GABONA TRANSZ-KAPOSVÁR
18.00 BFC SIÓFOK–DVTK
18.00 FC FEHÉRVÁR–GYŐRI ETO

KORÁBBAN
DVSC-TEVA–BUDAPEST HONVÉD 4–1

VASÁRNAP
17.30 ÚJPEST FC–PAKSI FC
18.00 NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC –ZTE FC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik