Nyugaton a helyzet változatlan: tovább szenved a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2008.11.15. 19:59
A Soproni Liga 15. fordulójában a Győri ETO fogadta a Siófok együttesét. A találkozón hiába játszott mezőnyfölényben a hazai csapat, mégsem sikerült feltörnie a balatoniak védelmét. A 0–0-s végeredménnyel a vendégek lehetnek elégedettebbek, az ETO botladozása pedig tovább tart – mindkét csapatnak jól jön majd a téli szünet.
Kovács I Zoltán fogja a fejét: tovább tart az ETO rossz sorozata
Fotó: Czagány Balázs
Kovács I Zoltán fogja a fejét: tovább tart az ETO rossz sorozata
Kovács I Zoltán fogja a fejét: tovább tart az ETO rossz sorozata
Fotó: Czagány Balázs
Kovács I Zoltán fogja a fejét: tovább tart az ETO rossz sorozata
Eddig nem úgy alakult a Soproni Liga 2007–08-as szezonja a Győri ETO számára, ahogy azt a szurkolók és a vezetők várták volna: az előző kiírás bronzérmese az utolsó őszi forduló előtt csupán a 12. helyen szerénykedett.

Volt (és van) tehát törleszteni valója a publikummal szemben az Egervári-legénységnek, és Győrben abban bíztak, hogy legalább az őszi „etap” lezárása sikeres lesz – valljuk meg, az utolsó előtti Siófok ellen még egy gyenge formában lévő ETO is esélyesnek számított.

Ennek megfelelően agilisan kezdett a hazai csapat a gyönyörű stadionba kilátogató gyér számú közönség előtt: az első huszonöt percben Bajzát Péter és Kovács I. Zoltán révén többször okoztak zavart a vendégek védelmében. Azonban hiába jutottak el helyzetekig a győriek, az első félidőben nem sikerült feltörniük a Siófok védelmét.

A két csapat egyébként szerdán is találkozott egymással, akkor Ligakupa-találkozón az ETO 3–0-ra verte ellenfelét. Egervári mester úgy vélte, hogy a Siófok szombat este is ugyanazt a játékot játssza majd, mint tette azt szerdán, hiszen az a meccs a vendégjátékosok számára egyfajta próbajáték volt Keszei Ferencnél.

Nos, vagy a Siófok játszott mégis másfajta játékot, vagy a Győr muzsikált gyengébben ezúttal, az mindenesetre tény, hogy a második félidő elején már a Siófok is egyre veszélyesebben támadott.

A gólhoz ugyanakkor a hazaiak jártak közelebb, de a jobb kapufa, illetőleg a felső léc gyors egymásutánban útját állta a labdának. A hátralévő időben is sokkal több lehetőségük volt a hazaiaknak a vezető gól megszerzésére, főleg Bajzát Péter révén, de a helyzetek egytől-egyig kimaradtak.

A találkozó így 0–0-s döntetlennel ért véget, ezzel az eredménnyel pedig a Siófok lehet elégedettebb. A Győr bukdácsolása tovább tart, és annyi biztos, hogy ez a csapat (bár sok személyi változás nem történt) nem az a csapat, amely az előző kiírásban bronzérmet szerzett.

SOPRONI LIGA


Helyszín: ETO-Park
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Szilasi Z.
Asszisztensek: Vámos, Szalai Z.

A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO SIÓFOK
1 Sztevanovics 32 Milinte
25 Nikolov 14 Horváth G.
26 Supics 5 Sütő
7 Jäkl 4 Forgács
14 Völgyi 27 Bojtor
9 Böőr 6 Tusori
23 Tokody 18 Takács M.
8 Józsi 11 Kanta Sz.
11 Brnovics 7 Magasföldi
10 Kovács I Z. 13 Baszara
19 Bajzát 28 Ndjodo
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Egervári Sándor Keszei Ferenc

Gólszerző:
Csere: Brnovics helyett Bicak (56.), Nikolov helyett Koltai (56.), illetve Takács M. helyett Nagy L. (66.), Baszara helyett Györök (75.), Magasföldi helyett Köntös (92.)
Sárga lap: Tokody (35.), illetve Kanta (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik