Herczeg András: Szégyellem, hogy így alakult

Vágólapra másolva!
2010.09.26. 09:35
null
Adamo Coulibaly és társai tehetetlenek voltak az újonc ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I szombati játéknapján az előző szezon két dobogósa, a bajnok Debreceni VSC és a harmadik Győri ETO is vereséget szenvedett. Herczeg András, a Loki vezetőedzője mentális problémákkal indokolta az újonc Siófok elleni megdöbbentő, 4–1-es kudarcot. Pintér Attila, a kisalföldiek szakembere szerint alapembereket nem tudtak pótolni a ZTE ellen 1–0-ra elveszített hazai találkozón. Edzői értékelések a szombati játéknapról.

 

SIÓFOK–DEBRECENI VSC 4–1

Herczeg András 
szégyellte magát a találkozó után
Herczeg András szégyellte magát a találkozó után

„Ezek a játékosok nagyon sok szép sikert, eredményt értek el együtt, fegyelemmel, koncentrációval, egészséges agresszióval, sok futással. Ma azonban ezek az erények egyáltalán nem jellemeztek bennünket, és már az első játékrészben jelentős hátrányba kerültünk – foglalta össze röviden a kudarc okát Herczeg András.

„Fontos, hogy a labdarúgók éhesek legyenek a sikerre, sajnos ezúttal a Siófok mindenben felülmúlt bennünket. Szégyellem magam, amiért így alakult a mérkőzés – tette hozzá a szakember, aki ugyanakkor nem érzi úgy, hogy játékosai cserbenhagyták. – Amikor sikeresek voltunk, együtt értünk el eredményeket, most pedig közösen hoztuk össze a vereséget. Nem lesz könnyű talpra állni – csakhogy nincs más választásunk.”

Ifjabb Mihalecz István, a siófokiak szakvezetője a Ferencváros elleni sikerre vezette vissza a nagyszerű első félidőt. „Az Üllői úti siker óriási hitet adott a játékosoknak, remek szögleteink és szabadrúgásaink voltak, és már az első félidő végére eldőlt a mérkőzés. Most még örülünk, élvezzük a győzelem ízét, de megpróbáljuk a helyén kezelni a sikert. Sokszor ez sem egyszerű feladat. Mindannyian tudjuk, hogy a jövő héten Szolnokon borzasztóan nehéz mérkőzés vár ránk.

GYŐRI ETO–ZALAEGERSZEG 0–1

Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője szerint a játékvezető első félidei hibája nagyban befolyásolta a mérkőzést. „Örülök neki, hogy a televízió jóvoltából mindenki láthatta, a huszonötödik percben szándékosan megállították kitörő játékosunkat, és meggyőződésem, hogy Kocsárdi Gergely tette nem sárga, hanem piros lapot érdemelt volna – mondta Pintér. – Teljesen más lett volna a találkozó, ha a játékvezető a szabályok értelmében dönt, és így a mérkőzés nagy részét emberelőnyben játszhattuk volna végig.”

Pintér játékosaival szemben már kevésbé ütött meg kritikus hangnemet. „Felforgatott csapattal kellett szerepelnünk, főleg a középpályán. Az alapjátékosokat nem egyszerű pótolni, hogy a mutatott játék ne változzon, és maradjon az eredményesség.”

Csank János, a vendégek mestere szerint mindegy, hogy milyen játékkal szerezték meg a három pontot, a lényeg az, hogy megvan. „Azért engedtük át a területet, mert tudtuk, hogy nagyon labdabiztos játékosokkal áll fel az ETO, így felkészültünk arra, hogy a labda járatásával megfuttatnak minket, s ezért fel kellett gyorsítanom a hátsó alakzatot.”

„Minket azért fizetnek, és csak az a fontos, hogy nyerjünk. Engem nem érdekel, hogy mondjuk Törökszentmiklóson miként ítélnek meg egy találkozót, ott a játék vagy az eredmény-e a fontos, lényeg, hogy a Zalaegerszegnek mindig minden meccsen a győzelemért kell harcolnia. Az összeállításra vonatkozóan pedig abból kell főznünk, amink van. Ha milliárdokat költhetnénk, s más játékosokkal játszhatnánk a találkozóinkat, talán több győzelem és közönségszórakoztatóbb produkció is lehetne.”

BUDAPEST HONVÉD–LOMBARD PÁPA 2–4

Massimo Morales, a Honvéd vezetőedzője: – Megérdemelten nyert a Pápa, nem kezdtünk olyan fegyelmezetten, mint a korábbi meccseken, ebből adódtak, illetve később fokozódtak a problémáink. A vendégek kettő nullás vezetésénél jól reagáltunk, volt olyan szakasza a mérkőzésnek, ahol mi irányítottunk, gólokat is szereztünk, de a Pápa mindig válaszolt.

Véber György, a Pápa szakvezetője: – Nagyszerű győzelmet arattunk egy jó ellenfél otthonában. Főképp a mi akaratunk érvényesült, és a taktikát is tekintve csapatom nagyrészt betartotta azt, amin egész héten dolgoztunk. Az előző szezonhoz képest máshogy alakul a helyzetünk. Az első fordulóban kikaptunk, de éreztem, hogy előbb-utóbb eredményesek leszünk, és azóta egyre csak javul a játékunk, még ha ez a Kaposvár és a Zalaegerszeg ellen mutatkozott meg.

KECSKEMÉTI TE–PAKSI FC 0–1

Kis Károly, a Paks vezetőedzője: – Sorrendben harmadik idegenbeli mérkőzésünket
játszottunk, és bevallom, nem gondoltam volna, hogy ezeken kilenc pontot szerzünk. Szervezetten játszottunk, jól segítettük ki egymást. Való igaz, hogy a hazaiaknak is voltak óriási ziccereik. Az öltözőben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy a hazaiak a második félidőben nyilvánvalóan többet kockáztatnak. Nyomatékosítottam, hogy hátul zárjuk le a réseket, ne engedjük szabad területhez a kecskeméti támadókat.

Kecskeméten a mérkőzés után a szurkolók a székház előtt tüntettek Urbányi István vezetőedző lemondását követelve. A szakember azonban elmondta, egy-két elégedetlenkedő miatt nem távozik. A mérkőzés utáni eseményekről és Urbányi István álláspontjáról bővebben itt olvashat!

Az MTK–KAPOSVÁR találkozó az áramkimaradás miatt a 7. percben félbeszakadt.

 AZ ÁLLÁS
  1. Videoton FC 7 4 2 1 15–  7 +8  14
  2. MTK Budapest 7 4 2 1 12–  7 +5  14
  3. Kaposvári Rákóczi 7 4 1 2 13–  9 +4  13
  4. Budapest Honvéd 8 4 1 3 13–11 +2  13
  5. Újpest FC 8 3 4 1 12–  5 +7  13
  6. Győri ETO FC 8 3 2 3   9–  7 +2  11
  7. DVSC-TEVA 8 3 2 3 15–14 +1  11
  8. ZTE FC 7 3 2 2 11–10 +1  11
  9. Paksi FC 7 3 2 2 11–11 0 11
10. Lombard Pápa Termál FC 7 3 1 3 16–12 +4  10
11. Vasas 7 3 1 3 11–15 –4  10
12. Ferencvárosi TC 7 3 1 3 10–14 –4  10
13. BFC Siófok 8 2 4 2   8–  8 0 10
14. Szolnoki MÁV FC 8 1 2 5   6–14 –8    5
15. Kecskeméti TE-Ereco 7 1 6 11–21 –10    3
16. Szombathelyi Haladás 7 3 4   4–12 –8    3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik