Aczél, Détári vagy Supka érkezhet a Halihoz

Vágólapra másolva!
2010.10.16. 08:23
null
Nem könnyű feladatot vállal, aki átveszi a Haladás irányítását (fotó: Németh Ferenc)
A nyugat.hu internetes oldal információi szerint szombat délután ül majd össze a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának taggyűlése, hogy megtalálja és nevesítse Csertői Aurél vezetőedző utódját, miután az együttes pénteken 3–1-es vereséget szenvedett az Újpesttől, így már nem teljesítheti a vezetőség által két mérkőzésre előírt négy pont megszerzését. A honlap úgy tudja: az Aczél Zoltán, Détári Lajos, Supka Attila trió egyik tagja lehet a befutó.

 

„Azt hiszem, egyértelmű, mi fog történni, világos volt a kritérium. Gondolom, edzőváltás következik” – mondta szűkszavúan Csertői Aurél az Újpest elleni találkozó értékelése után, hozzátéve, könnyebb egy edzőt lecserélni, mint a keretet.

„Természetesen rosszul élem meg a szituációt, mint minden edző, akinek nem győz a csapata. Ha a tabellára, a pontjaink számára nézünk, nem mondható meglepőnek az trénerváltás, hiszen huszonöt játékost mégsem lehet lecserélni” – mondta Csertői, akinek még este útilaput kötöttek a talpára.

„Mivel az együttes már nem teljesítheti a négy pont megszerzését, már nem Csertői Aurél a Haladás edzője – nyilatkozta Tóth Miklós a szombathelyihaladas.hu honlapon. – Aurélnak természetesen szerződése van velünk, így annak felbontásáról még egyeztetnünk kell, de az is fontos feladat, hogy minél hamarabb megkeressük azt a szakembert, aki kivezetheti a csapatot a gödörből.”

A döntést megnehezítheti, ha az irányításért felelős tagok nem vesznek részt a szombati tárgyaláson. A nyugat.hu úgy tudja: a 44 százalékos tulajdonosi részesedésű Halmill Kft. képviseletében Kóbor László biztosan nem utazik el Szombathelyre, miként Halmai Gábor sem tud részt venni a megbeszélésen. Illés Béla jelenlétéről nem tudni biztosat. A honlap azt sem tartja kizártnak, hogy az ügyvezető Deéry Attila, mint a többségi tulajdonos önkormányzat képviselője, egyszemélyi döntést hoz.

Újpesten a győzelem után érthetően nagy volt az öröm, győzelmükkel a lila-fehérek jelenleg az ötödikek a táblázaton. „Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy megbeszéltük, azonban a helyzeteket nem sikerült kihasználnunk, úgy vélem, a széleket jobban kellett volna kiaknáznunk. Fontos volt, hogy a második félidő elején gólt szereztünk, ezt követően felszabadultunk, és végül fontos győzelmet arattunk. Sikerült hoznunk a kötelezőt” – értékelte a találkozót Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője, aki különösen örült Barczi Dávid találatának.

„Tényleg nagy boldogságot éreztem, de szerintem ezzel minden Újpest-szimpatizáns így volt. Korábban úgy tűnt, meg kell műteni Barczit, és az ősszel nem is számíthatunk rá, ám szerencsére a vártnál hamarabb visszatért közénk, ezért is örültünk annyira a nagyszerű góljának.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/10,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik