Újra Pintér Attila az ETO vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2012.03.06. 11:50
null
Pintér Attila újabb esélyt kap Győrben (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Igaznak bizonyultak információnk, Pintér Attilát nevezték ki a Győri ETO labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A Rába-parti klub hétfőn menesztette Csertői Aurélt, miután az együttes csalódást keltő eredményekkel kezdte a tavaszi szezont.

 

Pintér Attila számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen 2009 és 2011 között már irányította az ETO-t, amellyel 2010-ben bronzérmes lett. Érdekesség, hogy szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy a győri kispadon Csertői Aurél váltja.

A munkát egyébként már a bemutatása előtt megkezdte, ugyanis a kedd délelőtti edzést már ő és másodedzője, Farkas József – akinek szintén tavaly ilyenkor kellett távoznia a zöld-fehérektől – vezényelte az NB I második helyén álló alakulatnak. Hogy mennyi időre kap megbízatást, nem lehet tudni, még a szerződést sem írták alá a felek.

„Úgy gondoltuk, hogy egy vadonatúj vezetőedző legalább két-három hetet kért volna a csapat megismerésére, nekünk pedig erre most nincs időnk – indokolta Pintér kinevezését Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője, aki hozzátette, hétfőn azért bontottak közös megegyezéssel szerződést Csertőivel, mert úgy látták, az együttes az elmúlt időszakban folyamatosan visszaeső teljesítményt nyújtott, s ezen saját eszközökkel nem tudtak változtatni. – Pintér Attila, aki tavaly ilyenkor még a csapatot vezette, a játékosok nyolcvan-kilencven százalékát ismeri, felépített egy együttest, amellyel most tovább kell lépni, mert a céljaink változatlanok: meg akarjuk szerezni a bajnoki címet és ki szeretnénk lépni a nemzetközi porondra. Bízunk abban, hogy a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság áprilisban számunkra kedvező döntést hoz, és ennek nem lesz akadálya.”

A Győrt két évre, de legfeljebb egy alkalomra azért zárta ki a nemzetközi kupasorozatokból és büntette 50 000 euróra az európai szövetség (UEFA), mert nem fizette ki időben észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárát. Az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt van.

Pintér azt mondta, azért vállalta el a felkérést, mert szereti a kihívásokat és szeret első lenni.

„Valóban ismerem a játékoskeretet, az elmúlt évihez képest még erősödött is, főként a középpályán – tette hozzá. – Két és fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy az ETO-nak három évre van szüksége ahhoz, hogy bajnok és a nemzetközi porondon is eredményes legyen. Most jött el ez az időszak, immár csak fel kell tenni az i-re a pontot. A sorsunk már nemcsak a mi kezünkben van, de mi csak saját magunkkal akarunk foglalkozni. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy győzzünk, vagy emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról.”

kerdes=Ön szerint jó döntés Pintér Attila kinevezése?|opcio1=Igen|opcio2=Nem|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2011–2012-ES SZEZONJÁBAN
2011. augusztus 10.: Újpest, Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak
2011. augusztus 15.: Vasas, Komjáti András helyett Marijan Vlak
2011. augusztus 16.: Ferencváros, Prukner László helyett Nagy Tamás
2011. augusztus 30.: Ferencváros, Nagy Tamás helyett Détári Lajos
2011. augusztus 27./szeptember 1.: ZTE, Csank János helyett Prukner László
2011. október 24./26.: Lombard FC, Véber György helyett Bene Ferenc
2011. november 23./december 13.: Kecskemét, Tomiszlav Szivics helyett Török László (szakmai igazgató)
2011. december 14./19.: Haladás, Aczél Zoltán helyett Artner Tamás
2012. január 16./17.: Vasas, Marijan Vlak helyett Urbán Flórián
2012. március 5./6.: Győri ETO, Csertői Aurél helyett Pintér Attila

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik