Priskin és Lencse is jelölt lehet Győrben - sajtóhír

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.11.29. 12:50
null
Priskin Tamás az őszi szezonban 14 bajnokin lépett pályára az Alanyija színeiben (Fotó: fc-alania.hu)
Az NB I-ben listavezető Győri ETO-nál már korábban kijelentették a vezetők, hogy a téli szünetben csatárt szeretnének igazolni. A hírek szerint az orosz élvonalbeli Alanyija korábbi győri támadója, Priskin Tamás és az Izraelből hazatérő Videoton-játékos, Lencse László is szerepel a kiszemeltek között.

 

Ahogy arról a Nemzeti Sport Online már múlt szombaton beszámolt, Lencse László az ismétlődő terrorcselekmények és a gázai övezeti konfliktus miatt felbontotta kölcsönszerződését az izraeli Hapoel Kirjat Smona labdarúgócsapatával. A hazatérő csatár elmondta, a Videotonnál továbbra sem számítanak rá, ezért a fehérváriak második csapatával készül.

TÁVOZOTT A ROMÁN CSATÁR
Közös megegyezéssel megszüntette szerződését a Győri ETO FC és Mihai Dina – adta hírül a zöld-fehér klub hivatalos honlapja, az eto.hu.

A román csatár a nyári felkészülés utolsó szakaszában kapcsolódott be a győriek munkájába, azóta csak epizódszerepet kapott a bajnokságot vezető csapatnál. A 27 éves támadó nyolc bajnoki mérkőzésen szerepelt – utoljára a 12. fordulóban a Ferencváros ellen lépett pályára csereként – és egy gólt szerzett, még a nyáron a kaposváriak ellen.

A győri születésű Lencse László a Kisalföld című lapnak csütörtökön úgy nyilatkozott, még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

„Sokat gondolkodtam, hogy mihez kezdjek, végül arra jutottam, el kell jönnöm Izraelből. A klubnak és nekem is ez volt a legjobb megoldás. Az utóbbi időszakban már nem tudtam tiszta fejjel a futballra koncentrálni. A családom nagyon féltett bennünket, én pedig a párom miatt aggódtam” – mondta hazatérésével kapcsolatban a már Magyarországon tartózkodó Lencse, aki a tíz izraeli bajnoki találkozóján kétszer, a négy Bajnokok Ligája-selejtezőjén szintén kétszer volt eredményes, és négy El-összecsapáson is szerepelt.

„Még én sem tudom, mi lesz a sorsom. Úgy tudom, a Videotonnál nem számítanak rám, most is az NB II-es csapattal edzek” – tette hozzá a csatár a jövőjével kapcsolatban.

Lencse azt is elmondta, gyerekkori álma teljesülhetne, ha Győrben játszhatna. Erre van is esély, hiszen a tabella élén álló klub vezetői már kinyilvánították, hogy gólerős centert kívánnak igazolni. Lencse mellett Priskin Tamás, az ETO volt, az orosz Alanyija Vlagyikavkaz jelenlegi válogatott játékosa is esélyes a posztra – írta hírében a Magyar Távirati Iroda.

A hírekkel kapcsolatban a Nemzeti Sport Online a két játékos menedzserét, Vörösbaranyi Józsefet kérdezte.

„Lencse László jelenleg Fehérváron edz a második csapatnál. Ez érthető is, hiszen nem az első keretnél töltötte a szezont, korábban nem számoltak vele. Hogy a jövő mit hoz, arról egyelőre tárgyalunk a fehérvári vezetőkkel. Velük kell először egyeztetnünk” – válaszolta a játékosügynök, aki nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy a Győr is a játékos kérői között lehet-e.

Priskin Tamás 14 bajnoki meccsen lépett pályára ebben a szezonban az orosz élvonalbeli Alanyijánál, három gólt szerzett. Vörösbaranyi vele kapcsolatban is annyit mondott, egyelőre nincs fejlemény, jelenleg nincsenek tárgyalások az átigazolásáról.

Priskin két hete beszélt arról, hogy ha egyszer hazatér, csak korábbi csapatában, a Győrben tudja elképzelni a folytatást. A csatárt kétéves szerződés köti még orosz klubjához, de a BATE Boriszovtól érkező Renan Breszan érkezésével hosszú távon veszélybe kerülhet a helye, igaz, az említett futballista az elmúlt években támadó középpályásként szerepelt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik