PMFC: Jobb és tapasztaltabb ember vagyok - Lázár Pál

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 08:43
Lázár Pál szerződtetését két napja jelentette be a PMFC. A hatszoros válogatott hátvéd 2011 májusát követően szerepelhet újra az NB I-ben, ráadásul az elmúlt több mint fél év során egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára, de elmondása szerint fizikailag rendben van, kész a játékra.

Miután a szerdai sajtótájékoztatón a Pécsi MFC vezetősége Balogh Béla és Koller Krisztián mellett bemutatta a klub harmadik új igazolását, Lázár Pál nem kertelt, s közölte: bár az ősszel szinte csak edzett, tétmérkőzésen pedig legutóbb a 2011–2012-es szezonban lépett pályára, csupán árnyalatnyi lemaradása van a többi kerettagtól.

„Az elmúlt fél évben akár egyedül, akár a Vasasnál edzettem, fizikailag naprakész voltam – jelentette ki Lázár Pál. – Edzések előtt már a pályán voltam, mint ahogy a tréningeket követően is folytattam a gyakorlásokat. Úgy készültem, hogy bármelyik pillanatban találhatok csapatot magamnak, és csak december harmincadikától engedtem meg magamnak három nap pihenőt.”

Lázár Pál legutóbb a Samsunsporban futballozott, ám egyéves törökországi pályafutása alatt mindössze tíz bajnokin és két kupameccsen lépett pályára. S míg a Videoton futballistájaként 2007 és 2011 között szinte állandó játéklehetőséget kapott, külföldre igazolásával, illetve elenyésző mérkőzésszámának következményeként a kerethirdetésekkor Egervári Sándor szövetségi kapitány sem számított a korábbi hatszoros válogatott védőre.

„Persze játszhattam volna több találkozón is, de a tíz bajnoki ellenére a törökországi légióskodás után jobb és tapasztaltabb embernek tartom magam, vagyis a külföldön töltött egy esztendő nem csak a labdarúgás terén vált hasznomra.”

Törökországi munkavállalását követően az őszi idényben hazatért, ám egyetlen klubhoz sem kötelezte el magát. Az állandó edzésekkel azonban próbálta elkerülni a fizikai leépülést, és ebben Szapor Gábor, a Vasas korábbi vezetőedzője, illetve Tóth András pályaedző segítette, mivel engedélyezték, hogy a hátvéd a budapesti piros-kékek keretével gyakoroljon.

„Még decemberben jeleztem, hogy ha január huszadikáig nem igazolok egyetlen klubhoz sem, akkor a Vasasban folytatom. Mivel huszadika vasárnapra esett, a pécsi szerződésemet csak hétfőn írtam alá, de így is rengeteget köszönhetek az angyalföldieknek.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik