Paks: Nekem is meglepetés a kitűnő rajt - Horváth F.

Vágólapra másolva!
2013.08.12. 14:26
null
Az első három fordulóban csak örömre volt okuk a paksi szurkolóknak (Fotó: Fuszek Gábor)
A Paksi FC három győzelemmel kezdte az NB I-es labdarúgó-bajnokságot. Horváth Ferenc, a zöld-fehéreket nyáron átvevő edző a klubhonlapnak (paksifc.hu) bevallotta, őt is meglepték az eddigi eredmények, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kilenc pont a mutatott játék képe alapján nem érdemtelen.

 

„Valóban ezt mondtam, és még most is így érzem. Akad még egy-két poszt, ahol nem vagyok meggyőződve arról, hogy a legmegfelelőbb ember futballozik. Ezt nem úgy értem, hogy másoknak kéne a helyükre lépniük, hanem inkább úgy, hogy az ő pozíciójukat kell megváltoztatnom. Az pedig, hogy így sikerültek az eredményeink, egyrészt a sorsolásunknak is köszönhető, másrészt meg annak, hogy a srácok minden meccsen mindent megtesznek annak érdekében, hogy nyerni tudjanak. Úgy néz ki, hogy ez egyelőre működik, de továbbra is tartom: még nem vagyunk készen” – nyilatkozta Horváth Ferenc.

„Még csak nem is álmodtam kilenc pontról, nekem is meglepetés ez a kitűnő rajt. Ha az elején valaki azt mondja, hogy háromból három, akkor óvatosságra intettem volna. Viszont ahogy meccsről meccsre készültünk, akkor már én is úgy voltam vele, hogy meg akartam nyerni mindegyiket, és természetesen a Videotont is szeretnénk legyőzni. Nagyon örülök neki, hogy így kezdtünk. Ugyanakkor már hallottam olyan hangokat is, hogy persze milyen könnyű volt a sorsolásunk, meg milyen csapatok ellen játszottunk. Lassan úgy érzem, hogy elnézést kell kérnünk azért, mert zsinórban nyertünk három meccset. Persze inkább irigykedjenek, mint sajnáljanak. Egyébként ez a jó kezdet nem azt jelenti, hogy előléptünk bajnokesélyesnek, amit kisorsoltak nekünk, azt mi tisztességgel lehoztuk.”

„Voltak olyan időszakok, amikor többet volt a labda náluk, de ez nem volt meghatározó. Eddig három gólt kaptunk, mindhármat tizenegyesből, vagyis akciógólt eddig nem rúgott nekünk senki. Ráadásul ez már a második olyan meccs, amikor az ellenfelünknek még helyzete sem nagyon volt. Ez a védekezésünket dicséri, mert nálam az, ha valaki húszról kapura rúg, nem számít ziccernek. Márpedig ilyen lövéseken kívül sem a Pécsnek, sem az Akadémiának nem voltak lehetőségei.”

Horváth az Újpest elleni meccs után a parádésan védő Molnár Pétert Supermanhez hasonlította, a paksifc.hu szerkesztője kíváncsi volt rá, a bajnokságot hat góllal nyitó Simon Attilára milyen jelzőt használ.

„Őt is valamelyik szuperhőshöz lehetne hasonlítani, mivel eddig igen jó a helyzetkihasználása. Egyébként örülök neki, hogy vannak a csapatban kiemelkedő teljesítmények. Molnár Péter remekül véd, Fiola Attilát behívták a válogatottba, Simon Attila vezeti a góllövőlistát. De a többieket is kiemelhetném, hiszen szépen lassan mindenki fejlődik. Például Báló Tamás, Kovács Gábor be tudott úgy kerülni a kezdőbe, hogy a felkészülési mérkőzéseken egyikük sem volt az. Tehát vannak pozitív dolgok szép számmal, de a bajnokságnak még nagyon az elején járunk, korai lenne ezekből bármiféle következtetéseket levonni.”

A Paks következő ellenfele a szintén hibátlan Videoton lesz... „Előbb-utóbb mindenkivel játszanunk kell, nincs ezzel semmi probléma. Az biztos, hogy a Videotonnak jóval nagyobb a költségvetése, mint a miénk, így egészen más alapokról indulnak. De kilenc ponttal a hátunk mögött teljesen nyugodtan futballozhatunk, semmi vesztenivalónk nincs. Ez a három meccs arra tökéletes volt, hogy megnyugodhattak a srácok. Ha nem ijednek meg, akkor még Székesfehérváron is elérhetünk egy szép eredményt” – mondta Horváth.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik