Újpest: most a vagyonfelügyelő aláírásáért dolgoznak

Vágólapra másolva!
2014.03.25. 09:56
„A vagyonkezelő keresi a törvényes megoldást” – ez volt a legutóbbi hivatalos tájékoztatás az Újpest FC NB I-es indulási jog átruházási ügyével kapcsolatban még múlt hét pénteken. A lilák ügyvédje most az azóta eltelt napok fejleményeiről nyilatkozott. 

„Két forgatókönyv létezik – vázolta a Blikknek az Újpest jelenlegi helyzetét dr. Visontai Csongor ügyvéd, az újpesti futballklub jogi képviselője. – Az egyik szerint felszámolják a céget, s akkor egyetlen hitelező sem jut pénzéhez, mert az Újpest FC Kft. számláján nincs elegendő összeg az igények teljesítéséhez, igazán jelentős vagyontárgyai sincsenek. A másik szerint a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet megkapja az engedélyt, hogy az anyaegyesület, az Újpesti Torna Egylet bevonásával átvigye az NB I-es indulási jogot az új cégéhez, az Újpest 1885 Futball Kft.-hez, s ez működtesse tovább az élvonalbeli csapatot.”Blikknek az Újpest jelenlegi helyzetét dr. Visontai Csongor ügyvéd, az újpesti futballklub jogi képviselője. – Az egyik szerint felszámolják a céget, s akkor egyetlen hitelező sem jut pénzéhez, mert az Újpest FC Kft. számláján nincs elegendő összeg az igények teljesítéséhez, igazán jelentős vagyontárgyai sincsenek. A másik szerint a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet megkapja az engedélyt, hogy az anyaegyesület, az Újpesti Torna Egylet bevonásával átvigye az NB I-es indulási jogot az új cégéhez, az Újpest 1885 Futball Kft.-hez, s ez működtesse tovább az élvonalbeli csapatot.”

„Az ideiglenes vagyonfelügyelő az elmúlt napok tárgyalásai során előírta, milyen teendőink vannak, s ha ezeket teljesítjük, akkor megkapjuk a szükséges utolsó aláírást. Jelenleg is ezen a feladaton dolgozunk, de egyelőre nem tudjuk, mikorra teljesíthetőek a kérései. Igaz, nem is vagyunk határidőhöz kötve” – tette hozzá Visontai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik