KTE: Remélem, Debrecenben számítanak rám - Szécsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.07. 10:54
A KTE-Phoenix Mecano 19 éves csatára, Szécsi Márk emlékezetes fordulón van túl a labdarúgó NB I-ben, hsiezen a Videoton ellen megszerezte pályafutása első élvonalbeli gólját és emellett egy gólpasszal, illetve remek játékkal vette ki a részét a fehérváriak 3–1-es legyőzéséből.

„Ez az első, még szép, hogy mindig emlékszem rá, ráadásul így, hogy egy ilyen meccsen, a szombat estig bajnokesélyesnek nevezhető Videoton ellen szereztem, főképp" – örvendezett a Nemzeti Sportnak Szécsi Márk, a harmadik kecskeméti gól szerzője.

A 19 éves támadónak a 21. meccsén ez volt az első NB I-es gólja, de ugyancsak fülig érő szájjal gratulált fiainak az elnök, Rózsa Pál, valamint a fehérváriak feletti presztízsgyőzelem szellemi atyja, Bekő Balázs. A kecskeméti szakvezető amellett, hogy tökéletes taktikát dolgozott ki – jóllehet a meccs eleji megilletődöttség könnyen megbosszulhatta volna magát –, Szécsi Márk kezdőcsapatba állításával is nagyot húzott: a Debrecenből kölcsönvett szélső remekebbnél remekebb labdákkal szolgálta ki társait, a szenegáli Bebetónak egyet sikerült is gólra váltania.

„Régebben támadó középpályást játszottam, talán azért is szerepeltettek ezen a poszton az edzőim, mert tudták, jól látok a pályán, és képes vagyok a gólt ígérő átadásokra – folytatta az ifjú támadó. – Amikor Bebetót indítottam, már tudtam, hogy növeljük az előnyünket, aztán jöttek is gratulálni a társak. A hajrában Bebeto visszaadta a kölcsönt, nekem pedig meglett az első. Remélem, ezzel sikerült levetkőznöm a gátlásaimat, immár elmúlik a görcs, amit az eddigi góltalanságom váltott ki. Ezúttal végre olyan játékkal rukkoltam ki, amilyennel mindig is kellene, biztosan hatott az edzőm lelki fröccse, aki biztatott, ne izguljak, akkor is bátran cselezzek, ha az első nem jön be, nem szúr le érte senki. Minden fiatal játékosnak elkél a bátorítás, Kecskeméten az edzőktől és a csapattársaktól is megkapom, bár nem volt ezzel gond Debrecenben sem.”

Szécsi Márk reméli, a debreceni szakvezetők és az elnök is büszke a teljesítményére. Valami hasonlóval a nyártól már az új Loki-arénában szeretne jelentkezni.

„Remélem, Debrecenben számítanak rám, mindenesetre azért hajtok, hogy a nyártól a Bajnokok Ligája-selejtezőjében segítsem a Lokit. Különleges élmény volna húszévesen a BL-ben szerepelni. Egyelőre az a célom, hogy Kecskeméten minél jobban futballozzam" – fogalmazott Szécsi.

SZÉCSI TELJES NYILATKOZATÁT, MELYBEN SAJÁT SZEREPÉRŐL ÉS A KECSKEMÉTRŐL IS BŐVEBBEN BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

LABDARÚGÓ NB I, 23. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Április 4., péntek
17.00
Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás 1–2
Vad II István
19.00
Újpest FC–Ferencváros 1–2
Farkas Ádám
Április 5., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK 1–2
Erdős József
16.00Lombard Pápa–Pécsi MFC 1–0 Fábián Mihály
16.00
MVM-Paks–MTK Budapest 1–3Iványi Zoltán
18.00KTE-Phoenix MecanoVideoton 3–1
Andó-Szabó Sándor
20.00Debreceni VSC-Teva–Győri ETO FC 2–2Kassai Viktor
Április 7., hétfő
20.45Kaposvári Rákóczi–Mezőkövesd (Tv: m2)
Szabó Zsolt
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik