Honvéd: 69 percet kapott a volt Juve-csatár a Videoton ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 12:41
null
Küzdöttek a csapatok, gólt nem szereztek (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/index.php?maid=7739#commentary" target="_blank">vidi.hu</a>)
Két NB I-es labdarúgócsapat, a Honvéd és a Videoton felkészülési mérkőzést játszott egymással. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget.

Mint arról a Nemzeti Sport Online beszámolt, a Honvédnál próbajátékon szerepel a Juventus-nevelés Michele Paolucci. Az olasz támadó pénteken már mérkőzésen is bizonyíthatott Marco Rossi vezetőedzőnek.

A 29 esztendős támadó – aki február óta nem játszott tétmeccset, legutóbbi klubja pedig a Latina volt – a vidi.hu tájékoztatása szerint a kispestiek kezdőcsapatában kapott helyet a Videoton FC elleni felkészülési mérkőzésen, és 69 percig a pályán volt.

A találkozó első helyzete a kispestiek előtt adódott, Souleymane Youla lőtt tizenhat méterről, Kovácsik Ádám azonban könnyedén védett. Három perccel később Gyurcsó Ádám szögletét fejelték ki a védők, a kipattanót Filipe Oliveira Kemenes Szabolcs kezébe lőtte.

A próbázó Paolucci első kísérletére a 29. percig kellett várni, a 22 méterről eleresztett lövés azonban nem okozott gondot Kovácsiknak. Hét perccel később szabadrúgásból veszélyeztetett az olasz, ám először a sorfalba lőtt, majd ismételt próbálkozását is blokkolták.

A második félidőre alaposan felforgatta a csapatát mindkét vezetőedző, lehetőséget kapott Rudolf Gergely is, ám sem ő, sem más nem talált a kapuba, így 0–0 lett a vége.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HONVÉD–VIDEOTON 0–0

HONVÉD: Kemenes (Vajda, a szünetben) – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovics, Szilágyi (Erdős, a szünetben) – Holender (Vernes, a szünetben), Nagy G. (Gazdag, 64.), Kamber, Hidi (Rózsahegyi, 64.) – Paolucci (Ihrig-Farkas, 69.), Youla (Vasziljevics, a szünetben). Vezetőedző: Marco Rossi
VIDEOTON: Kovácsik – Nego (Heffler T., a szünetben), Vinícius (Szekeres, a szünetben), Fejes (Kiprich D., 63.), Szolnoki (Stopira, a szünetben) – Pölöskei (Bognár B., 63.), Trebotic – Oliveira (Sejben, a szünetben, Géresi, 72.), Suljic (Rudolf, a szünetben), Gyurcsó (Ivanovszki, a szünetben) – Feczesin (Soumah, a szünetben). Vezetőedző: Horváth Ferenc
NYILATKOZATOK

„Mindig nagyon hasznos a Vidi ellen pályára lépni, mert minőségi játékosokkal felálló csapat ellen gyakorolhatunk, ezért örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés – mondta Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője a vidi.hu-nak. – Új játékrendszert játszottunk, szerettem volna látni azokat a mozgásokat, taktikai elemeket, amelyek később hosszú távon a hasznunkra lehetnek, számunkra ez volt a legfontosabb célja a mai meccsnek.”

„Olyan volt ma a két csapat, mint két fáradt bokszoló a tizenötödik menetben – értékelt Horváth Ferenc, a Videoton vezetőedzője a vidi.hu-nak. – Gyűrték egymást a játékosok, de a frissesség jeleit nem lehetett felfedezni. Úgy gondolom, hogy mindkét együttes eleget dolgozott a héten, ezért briliáns megoldásokat nem vártam a találkozó előtt sem. A védekezésünk rendben volt, a második csapatból érkező három fiatal játékos hozzáállásával is elégedett vagyok, ám összességében ez a meccs igazán barátságosra sikerült. Nem kifejezetten erre az edzőmérkőzésre készültünk, a már említett frissesség nélkül pedig elég nehéz ötletes, attraktív támadójátékot nyújtani, ma nem is ez volt a fő elvárás.”

„Nagyon örülök, hogy végre bemutatkozhattam az első csapatban, még ha csak edzőmeccsen is, remélem, hamarosan tétmérkőzésen is megmutathatom, hogy mit tudok – így Kovácsik Ádám. – Nem volt sok dolgom, ami akadt, megoldottam, jó, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Többen is lehetőséget kaptak a Honvéd ellen, és úgy érzem, mindenki megoldotta a feladatát, hasznos meccset játszottunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik