NS-ajánló: őszinte Doll és Pintér, Dortmund-verő Gulácsi

Vágólapra másolva!
2016.09.11. 23:46
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Thomas Dolltól nem lehet elvenni, hogy őszinte figura: most, hogy csapata a 93. percben kapott tizenegyesgóllal vereséget szenvedett az MTK-tól, nem rejtette véka alá csalódottságát, és arról beszélt, hogy a Ferencvárosnak sürgősen össze kell kapnia magát, elvégre ez már nem az első és nem is a második mérkőzés, amelyet saját hibái miatt veszít el a csapata.

És ha már az edzői őszinteségnél tartunk, akkor Pintér Attilára hatványozottan igaz, hogy nem rejti véka alá a véleményét. A Mezőkövesd edzője a Honvéd elleni 3–1 után Babják Bencének is szimpatikus nyílsággal beszélt arról, hogy már nem akar bizonyítani senkinek, és bár tisztában van a realitásokkal, szeretne még kicsit előre lépni csapatával.

És ha már az előre lépésnél tartunk, ha még egy kicsit futballozik, Juhász Roland ismét a csatársorban találja majd magát – és bár itt azért még nyilván nem tartunk, mióta szűrő középpályást játszik, úgy élvezi a játékot, mint tizennyolc évesen. Pietsch Tibor interjújából az is kiderül, mi van a minapi szédületes cselsorozat hátterében, és mitől ambiciózus klub a Videoton.

És ha már ambicióus kluboknál tartunk, Palermo: Sallai Rolandot a szaksajtó értékeli (sőt dicséri is), a bolognai Nagy Ádámot az edzője, Roberto Donadoni (ékes szavakkal).

És ha már az ékes szavaknál tartunk, Gulácsi Péter azt mondta Borbola Bencének, hogy feledhetetlen estén van túl, és az RB Leipzig kapusa ezt nem a vasárnapi pihenőnapra értette, hanem előtte a szombati összecsapásra, amelyen együttese legyőzte a Dortmundot.

És ha már a feledhetetlen estéknél tartunk, a magyar férfi kosárválogatott Londonban is fantasztikus győzelmet aratott Nagy-Britannia ellen, és szinte már az Európa-bajnokságon érezheti magát – 1999 óta először. Bobory Balázs pedig végigkövette a vidám társaság másnapját is.

És ha már a vidám másnapoknál tartunk, Klein Ron portréjából megismerhetik Angelique Kerbert is, aki szombat óta immár kétszeres Grand Slam-győztes és világelső is, vasárnap pedig arról beszélt, mi a titok emögött.

És ha már a vasárnapoknál tartunk, azokat általában hétfő követi, ami egyet jelent Népsport mellékletünkkel: felelevenítjük a 75 éve született Albert Flórián pályáját Fradi- és válogatott játékosként, visszaemlékezünk a Tatabánya Real-verésére, és az is kiderül, Radnóti Miklós mennyire volt sportos alkat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik