FTC: januárban Németországba utaznak, a tét csaknem egymillió forint

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.04. 12:11
Januárban műfüves teremtornán vesz részt Németországban a Ferencváros U19-es labdarúgócsapata. A Schwerinben rendezendő tízcsapatos viadalon a Fradi korosztályos együttese akár a német Hansa Rostockkal vagy a svéd Bröndbyvel is összecsaphat.

A Kurzurlaub.de-kupát 2016 januárjában rendezték meg először, és mivel nagy sikert aratott, második alkalommal is kiírták. A tornára ezúttal a Ferencvárost is meghívták, amelyet a Rostockhoz ezer szállal kötődő Thomas Doll irányít, a csakfoci.hu értesülései szerint azonban az FTC nem a felnőtt, hanem az U19-es csapatával utazik Németországba. csakfoci.hu értesülései szerint azonban az FTC nem a felnőtt, hanem az U19-es csapatával utazik Németországba.

A torna pénzdíjazása és a résztvevő csapatok németül (Fotó: rostock.sportbuzzer.de)
A torna pénzdíjazása és a résztvevő csapatok németül (Fotó: rostock.sportbuzzer.de)

„Thomas ikonnak számít a tartományban, és szeretne hozzánk eljönni a csapatával” – mondta Uwe Bauer, a házigazda FC Mecklenburg Schwerin sportigazgatója.

A tornán két ötös csoportban zajlanak a küzdelmek, az egyenes kieséses szakaszba nyolc együttes jut be. A játékidő a csoportkörben tíz, majd a negyeddöntőtől kezdve tizenöt perc. A viadal győztese 3000 euróval (920 ezer forinttal) gazdagodik, a döntő vesztese 1500, a harmadik helyezett 500 eurót kap.

A Ferencváros mellett két dán csapat, a Bröndby és a Kolding, valamint több német alsóbb osztályú együttes, a Hansa Rostock, az FC Schönberg, a Tennis Borussia Berlin, a Germania Halberstadt, az MSV Pampow, a rendező FC Mecklenburg Schwerin és a tartományi selejtező győztese vesz részt az egynapos tornán, amelyre január 7-én kerül sor.

A mérkőzéseket az SV Post Schwerin kézilabdacsapatának otthonában, a több mint 5000 fő befogadására alkalmas Sport- és Kongresszusi csarnokban rendezik.

A torna plakátja
A torna plakátja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik