Újpest: „A hüvelykujjamnál fogva fellógatták a kezemet”

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.06.29. 09:18
null
Zsótér sérült kezébe néha még belenyilall a fájdalom (Fotó: Réti Zsolt)
A Ferencváros elleni rangadóról is lemaradhat Zsótér Donát, aki a ciprusi Apollon elleni felkészülési mérkőzésen olyan rosszul esett, hogy eltölt a csuklója. A középpályás a kórházi élményéről, az esetleges műtétről és a fájdalomtűrő képességéről is nyilatkozott.

 

 

A reccsenés nem hallatszott, de a csukló látványa nem sok jót ígért. Az Ausztriában edzőtáborozó Újpest kedden a ciprusi Apollon ellen játszott felkészülési mérkőzést, és bár az első félidő végén Novothny Soma góljával a lila-fehérek vezettek, a találkozót 4–1-re a rivális nyerte. Az 5. percben történt jelenetsor viszont a végeredménynél is fájóbb.

FELCSÚTRÓL IGAZOLTAK
Az Újpest hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Branko Pauljevicset a Puskás Akadémiától. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra, és azt sem, hogy a 28 éves szerb szélső hány évre írt alá. A futballista az előző idényben kölcsönben Mezőkövesden futballozott, ahol 33 meccsen két gólt szerzett.

„Egy ártalmatlan helyzetben továbbpasszoltam a labdát, majd teljesen ütemtelenül érkezett az ellenfél bal oldali védője, és kilökött a pályáról – idézte fel a súlyos sérüléssel végződő jelenetet Zsótér Donát, az Újpest 21 esztendős középpályása. – Másfél méterre az oldalvonaltól betonszegély volt, mellette pedig a rekortán futópálya. Utóbbira estem rá, és ahogy bal kézzel tompítani próbáltam a leérkezést, leragadt a kézfejem, eltört a csuklóm. Abban a pillanatban nem hallottam reccsenést, de éreztem a fájdalmat, és ahogy odanéztem, láttam, hogy a kézfejem bedagadt, a csuklómnál pedig nagy mélyedés alakult ki. Az egyik ujjpercemet bele tudtam volna dugni.”

A sérült játékos kezét már a pálya szélén sínbe tették, majd a legközelebbi osztrák kórházba siettek vele.

„Megröntgenezték a kézfejem, megmutatták, hogy néz ki a csuklómban eltört csont. Ezután bevittek a gipszelőbe, a kézfejembe pedig olyan erős fájdalomcsillapítót injekcióztak, hogy három perc múlva nem éreztem semmit. Utána a hüvelykujjamnál fogva függőleges helyzetben fellógatták a kezemet, a könyökömre pedig súlyt erősítettek, hogy ne mozogjon. Ezután a doktor elkezdte az eltört csontot visszatenni a helyére. Nem fájt, de éreztem, ahogy ide-oda mozog a bőröm alatt. Miután helyre tette, begipszelte az alkarom, most pedig a pénteket várom. Akkor az Uzsoki utcai kórházban az Újpest orvosa, Szűcs Attila megvizsgálja a csuklómat. Ha szépen kezd összeforrni, nem kell megműteni, ám ha picit is elmozdul a csont, már pénteken megoperálnak.”

Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia az előző szezonban a Honvéddal bajnoki címet nyerő középpályásnak, ám biztosra vehető, hogy az első fordulóról lemarad. Vélhetően a másodikról is, ám ebbe nem akar belenyugodni, akkor ugyanis Újpest–Ferencváros rangadót rendeznek.

„Ha nem kell műteni, három-négy hét múlva kapok sportgipszet, azzal már a csapattal készülhetek, közben erősítjük a sérült testrészt. Ebben az esetben csonterősítő gyógyszert is kapnék, ami felgyorsíthatja a gyógyulást. Természetesen kikérem majd az orvosok véleményét. A sérült kezembe néha napközben belenyilall a fájdalom, olyan érzés, mintha késsel szurkálnák. Szerencsére nagy a fájdalomtűrő küszöböm, ezt édesapámtól örököltem, és mivel jobb kezes vagyok, többnyire feltalálom magam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik