NB I: a Vidi külföldi kérők elől szerezheti meg a válogatott középpályást

Vágólapra másolva!
2019.05.17. 14:45
null
Kalmár Zsolt két év után távozhat a DAC-tól (Fotó:archív)
Korábban a Nemzeti Sport Online írta meg elsőként, hogy a 15-szörös válogatott Kalmár Zsolt a nyáron minden bizonnyal távozik a szlovák élvonalban 2. helyen végző Dunaszerdahelytől. Több külföldi csapat is érdeklődött a középpályás iránt, de úgy tudjuk, jó esély van rá, hogy hazatér és Fehérváron folytatja a pályafutását.

 

Áprilisban arról írtunk, hogy Kalmár Zsoltot a török Trabzonspor figyeli és a klub scoutjai meg is nézték a DAC középpályását a horvátok elleni Eb-selejtezőn. Akkor a játékos menedzsere, Esterházy Mátyás azt mondta, Törökországból és más országokból is vannak érdeklődések, megfelelő ajánlat esetén csapatot válthat, ebben a dunaszerdahelyi klub is partner.

Szlovákiából származó értesüléseink szerint Kalmár Zsolt iránt valóban több klub is érdeklődött, így például a lengyel Lech Poznan is, de jó esély van rá, hogy a Mol Vidinél folytatja (nyártól Mol Fehérvár). Marko Nikolics együttese ugyanis szeretne erősíteni a támadósorán,Ivan Petrjak szerződtetését pénteken be is jelentették,a következő érkező pedig akár Kalmár is lehet, a neve szerepel a kiszemeltek között. A megállapodást segítheti, hogy a fehérvári klub főtámogatója, a Mol a dunaszerdahelyi futballcsapatnak is a kiemelt szponzora, tehát van kapocs a két klub között.

A játékos menedzsere a mostani megkeresésünket azzal hárította el, hogy a jövőt érintő kérdés a szezon után lesz aktuális (két forduló még hátravan a szlovák bajnokságból, de a DAC biztosan a 2. helyen végez), a Vidi pedig nem kommentál átigazolási híreket.

Úgy tudjuk, a fehérváriak a Haladás 20 éves nigériai csatárát, Funsho Bamgboyét és az NB II-es Soroksár kapusát, Kovács Dánielt is szívesen látnák, elképzelhető, hogy nyártól ők is a Mol Fehérvárnál folytatják a pályafutásukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik