NB I: Meg tudjuk bontani a Fradi védelmét – Jonathan Levi

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 09:12
null
Jonathan Levi (balra) lendületes futballja vasárnap a Groupama Arénában is sokat érhet a PAFC-nak (Fotó: Kovács Péter)
A Hornyák Zsolt-érában ötvenszázalékos a mérlege a Puskás Akadémiának a Ferencváros ellen, legutóbb nyert a Groupama Arénában. Jonathan Levi, a felcsútiak svéd légiósa szerint a vasárnapi mérkőzésen is van erre esély.

 

Gyakran tör borsot a Puskás Akadémia a Ferencváros orra alá azóta, hogy NB I-es csapat lett. De a Hornyák Zsolt vezetőedző nevével fémjelzett időszakra is ez a jellemző, irányításával a PAFC a 12 bajnokin háromszor győzött, hatszor döntetlent játszott és háromszor kapott ki, tehát 50 százalékos a mérleg.

Legutóbb is győztek a felcsútiak a fővárosban, és most is meglepetésre készülnek a Groupama Arénában.

„Amióta itt vagyok, az egyik legjobb teljesítményünket azon a találkozón nyújtottuk, fantasztikusan játszottunk, igazi csapatként segítettük egymást    – emlékezett vissza a március 12-én játszott, 2–1-re megnyert mérkőzésre Jonathan Levi, a Puskás Akadémia svéd középpályása a klub honlapján.  – Az Újpest elleni öt-egyes sikerünk sem volt rossz, de ezt a diadalt még magasabb polcra tenném, hiszen mégiscsak Magyarország legjobb csapatát győztük le a saját otthonában. Biztos vagyok benne, a fradistákban is benne maradt annak meccsnek az emléke, úgyhogy most mindent megtesznek, hogy revansot vegyenek.”

Zachariassen: Jó formában vagyunk, mindent megteszünk a sikerért
Kristoffer ZACHARIASSEN, az FTC középpályása a klubhonlapnak: – Hazai pályán mindig győzelemre kell játszanunk, remélem, rengeteg szurkoló lesz kint, hiszen a Puskás Akadémia erős csapat, amellyel szoros meccseket vívtunk a múltban. Jó formában vagyunk, mindent megteszünk a sikerért.

A svéd légiós remek formában van, legutóbb az Újpest ellen hatalmas gólt lőtt – bár nem ért győzelmet (3–3). De vajon mi kell a Ferencváros elleni sikerhez?

„Tisztelnünk kell a Fradit, hiszen a liga legjobb csapata, ám megijedni nem szabad tőle  – folytatta Levi. – Fegyelmezetten kell futballoznunk, mert szinte biztos, hogy ellenfelünknél lesz többet a labda, mint ahogyan az is, hogy labdajáratással igyekeznek felőrölni bennünket. Nyilván sokan kijönnek majd a Groupama Arénába, hogy biztassák őket, nekünk ezt a nagyszerű hangulatot kell a magunk javára fordítanunk, valahogy úgy, ahogyan Diósgyőrben. Nem lesz nehéz motivációt találni – futballisták vagyunk, akik az ilyen találkozókért élnek.”

A Ferencváros az új idényben már néggyel több mérkőzést játszott, mert bár a bajnokságban van egy halasztott meccse, az európai kupaporondon öt fellépése volt már. Ez azonban a svéd légiós szerint nem lehet döntő faktor.

„Nem gondolnám, hogy az olyan kaliberű labdarúgóknak, mint a Ferencváros játékosai, gondot jelent az ilyesmi. Teljesen mindegy, milyen összeállításban futballoznak, nagyszerű csapatot alkotnak, amely az utóbbi időszakban minden évben ott van valamelyik európai kupa csoportkörében, ezért pontosan tudják, milyen, amikor háromnaponta lépnek pályára. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy ne találjanak rést a védelmünkön, minél többször labdát tudjunk szerezni, hogy aztán a gyors játékosaink révén meg tudjuk bontani a védelmüket. Biztos, hogy nagy nyomást akarnak helyezni ránk, de erőnlétileg és mentálisan egyaránt készen állunk a kihívásra.”

AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC 3 1 2 6–5 +1 5
2. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–4 +1 4
3. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
4. Kisvárda 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
6. Kecskeméti TE 1 1 3–1 +2 3
Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
8. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
9. Paksi FC 2 2 2–2 0 2
10. MTK Budapest 3 2 1 2–3 –1 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 4–8 –4 1
12. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
NB I, 2023–2024, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 11., péntek
MTK Budapest–Kisvárda 0–0
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionRúsz Márton
1979
Augusztus 12., szombat
Újpest–Mezőkövesd 1–1Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs5115
DVTK–Paks 1–1Miskolc,DVTK Aréna
Bognár Tamás
6649
Augusztus 13., vasárnap
16.30:DVSC–ZTE (Tv:M4 Sport)Debrecen,Nagyerdei StadionVad II István
18.45:Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv:M4 Sport)Budapest,Groupama ArénaKarakó Ferenc
21.00:Kecskemét–Fehérvár (Tv:M4 Sport)Kecskemét,Széktói StadionErdős József

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik