Horváth Dávid: Minden meccs élet-halál harcot hoz

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 10:16
Horváth Dávid vezetőedző szeretné túlszárnyalni az előző idényben elért nyolcadik helyezést a bajnokságban (Fotó: Árvai Károly)
Horváth Dávid, a kék-fehérek vezetőedzője beszélt az újonnan érkezőkről, így például a szlovák gólkirály Róbert Polievkáról, a következő idény várakozásairól és az értékteremtésről is.

Próbált teljesen kikapcsolni a nyári szünetben Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője, de nem volt könnyű feladata…

„Összességében nyugodtan telt a pihenő a családdal, de időnként ilyenkor is jár az ember agya, miként alakul majd a felkészülés, hogyan változik a keret – mondta lapunknak a kék-fehérek 39 éves vezetőedzője. – De szabtam egy határt, amely szerint bizonyos időszakokban csak a családtagokkal foglalkozom, ekkor nincs munka, csak a feltöltődés. Ez megvolt, s az igazat megvallva, már hiányzott a napi munka… A játékosok a tizenhetedikei első edzés előtt egy héttel kötelezően elvégzendő feladatokat kaptak, megcsinálták őket, így nem a nulláról kellett kezdeni a felkészülést. Az alapállapot tehát megvan, s fokozatosan terheljük majd a futballistákat. Sokáig nem maradunk itthon, szerdán már utazunk is Szlovéniába – a klub már hatodik éve megy Kranjska Gorába, fel a hegyekbe, ahol ilyenkor tíz fokkal hűvösebb az idő, s legalább ennyire fontos, hogy tökéletes pályákon, jó csapatok ellen játszhatunk felkészülési meccseket.”

Amelyeken már pályára léphetnek az MTK újonnan szerződtetett futballistái, így Ilja Beriasvili és Róbert Polievka is. A kék-fehérek Molnár Rajmundot kölcsön után végleg megvették a Haladástól, igaz, a csatár sérvműtétje után még lábadozik.

„Ilja Beriasvili ismeri a magyar mezőnyt, Mezőkövesden futballozott, a statisztikái alapján rendre jó teljesítményt nyújtott. Régóta figyeltük, s miután távozott Kövesdről, lecsaptunk rá. Nagyon sok, hatvankét gólt kaptunk az előző bajnoki idényben, reméljük, vele stabilabban védekezünk. Róbert Polievka szlovák gólkirály lett a Besztercebánya együttesében, tizenhárom gólig és nyolc gólpasszig jutott. Őt is hónapon át néztük, követtük a meccseit, a téli felkészülés idején játszottunk a Banská Bystrica ellen, akkor két gólt szerzett… Elmozgó csatár, akinek a mélységi beindulásai kiemelkedően jók, a szabadrúgások és szögletek után egyaránt gólveszélyes. Sokoldalú, remek csatár, aki nagy hasznunkra lehet. Molnár Rajmund egy éve került hozzánk, a tavasszal egyre több lehetőséget kapott, s élt is vele, szerzett három gólt az élvonalban. Sajnos megsérült, de a tervek szerint a felkészülés közepén már csatlakozhat a többiekhez. A mostani kerettel utazunk Szlovéniába, nagy változás már nem várható. Eddig Miknyóczki Ádám, Nikolas Spalek, Vadnai Dániel és Várkonyi Bence távozott.”

Közeleg az NB I-es rajt is, egy hónap múlva, július 27-én rendezik az első fordulót.

„Az előző idényben magabiztosan maradtunk bent az élvonalban, a nyolcadik helyen zártunk, ez újoncként jó eredménynek mondható, de azért dolgozunk, hogy a védekezésünk sokkal erősebb legyen. Sok csapat ellen versenyképesek voltunk, de akadtak gyengébb periódusok, nyilván van mit fejlődnünk. A csapategységünket meg kell tartani, sőt még erősebbé tenni. Az értékteremtésről nem mondtunk le, továbbra is célunk, hogy fiatal, MTK-nevelésű játékosokat adjunk a magyar labdarúgásnak. Ami az NB I-es sorsolást illeti, zalaegerszegi kezdés után a két újonccal játszunk, ez azért okozhat nehézséget, mert a feljutás utáni lendület ilyenkor még javában viszi előre a csapatokat. Ezt mi is tapasztaltuk egy éve, hiszen az első hét fordulóban tizennégy pontot szereztünk és a második helyen álltunk. Kicsi a különbség a csapatok között, minden meccs élet-halál harcot hoz – remélem, jól rajtolunk, ez kulcsfontosságú lehet.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Ilja Beriasvili (grúz, Mezőkövesd), Molnár Rajmund (Szombathelyi Haladás, kölcsön után végleg), Róbert Polievka (szlovák, FK Dukla Banská Bystrica – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Balogh Máté (BKV Előre), Csenterics Adrián (BVSC), Lehoczky Roland (Tiszakécske), Merényi Ádám (Budafoki MTE), Molnár Ádin (Kozármisleny), Szőke Gergő (Gyirmót FC Győr), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:
Távozók: Richlord Ennin (ghánai-kanadai), Miknyóczki Ádám (pécsi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Nikolas Spalek (szlovák-magyar), Várkonyi Bence (Zalaegerszegi TE FC, kölcsön után végleg), Vadnai Dániel 
Kölcsönbe távozók: Zuigeber Ákos (Budafoki MTE, legutóbb Szeged – kölcsönben)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik