A portugál élvonalból igazolt az Újpest

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 18:47
Joao Nunes aláírt Újpesten (Fotók: ujpestfc.hu)
Az Újpest hivatalos oldalán jelentette be, hogy igazolja Joao Nunest a portugál élvonalból.

Az Újpest a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a portugál Casa Pia csapatától érkezik a klubba a 28 éves belső védő.

A portugál játékos szülővárosában kezdte a karrierjét, majd megjárta Lengyelországot és a Panathinaikoszt is, mígnem a Puskás Akadémiához került 2021-ben. Az NB I-ben két idény alatt 53-szor lépett pályára a felcsútiaknál, majd hazatért a már említett fővárosi gárdához. Itt az elmúlt két idényben kulcsembere volt a csapatának, 45 találkozón erősítve a Casa Piát a portugál élvonalban.

Joao Nunes érkezésével a védelmünk az idei idényre nagyjából összeállt, már csak akkor igazolunk a csapatrészbe, ha tényleg olyan játékos megszerzésére nyílik lehetőség, aki azonnali, minőségi ugrást jelentene. Joaonak nem csak a játéka, de a személyisége is meggyőzött minket arról, hogy rá van szükségünk. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, biztos pontja lesz a védelemnek és olyan modell lehet a fiatalok előtt, akitől rengeteget tanulhatnak nem csak a pályán, de azon kívül is” – értékelte az igazolást Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Babós Levente (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben: Csákvár, szabadon igazolhatóként), Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Bese Barnabás (Fehérvár FC), Dénes Adrián (Fiorentina – Olaszország), Gergényi Bence (Fehérvár FC), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Riccardo Piscitelli (olasz, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Joao Nunes (portugál, Casa Pia – Portugália, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatért: Yohan Croizet (francia, Zalaegerszegi TE FC), Eckl Patrick (Komáromi FC –  Szlovákia), Mucsányi Márk (BVSC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Dékei Márk, Simon Balázs
Kiszemeltek: –
Távozók: Peter Ambrose (nigériai, Aberdeen – Skócia), Jorgosz Andzulasz (görög, szabadon igazolható), Dzenan Burekovic (bosnyák, szabadon igazolható), Albi Doka (albán, szabadon igazolható), Sztefan Jevtovszki (északmacedón, Struga Trim-Lum - Észak-Macedónia), Kiss Tamás (szabadon igazolható), Luca Mack (német, szabadon igazolható), Heinz Mörschel (dominikai-német, szabadon igazolható), Branko Pauljevics (szerb-magyar, Bp. Honvéd – szabadon igazolhatóként), Franklin Sasere (nigériai, szabadon igazolható), Szabó Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Varga Balázs (Szeged-Csanád GA)
Kölcsönből visszatér klubjához: Huszti András (Zalaegerszegi TE FC), Molnár Zsombor (Vasas FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik