A volt Fradi-légiós az MTK-nál lesz edző

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 11:06
Julian Jenner az MTK szakmai stábjában kapott munkát (Fotó: mtkbudapest.hu)
Az MTK NB I-es labdarúgócsapata bejelentette, hogy a Magyarországon először a Ferencvárosban, majd a Diósgyőrben futballozó holland Julian Jenner asszisztens edzőként és egyéni fejlesztésekért felelős edzőként csatlakozik Horváth Dávid vezetőedző szakmai stábjához.

 

A holland Julian Jenner 2012-ben még futballozni érkezett Magyarországra, akkor a Ferencvároshoz, majd megfordult Diósgyőrben is, összesen 51 NB I-es meccsen kilenc gólt szerzett. 2022-ben már a ZTE FC vezetőedzőjének, Ricardo Moniznak a segítőjeként tért vissza, majd dolgozott a szlovén NK Naftánál is.

„Holland szakemberrel bővült a szakmai stáb. A 40 éves Julian Jenner asszisztens edzőként, illetve egyéni fejlesztésekért felelős edzőként segíti Horváth Dávid munkáját” – jelentette be szerdán az MTK a honlapján.

Az UEFA A-licences szakember edzőként olyan, világszínvonalon dolgozó, magasan jegyzett utánpótlás-nevelő kluboknál dolgozott, mint az Ajax Amsterdam és az AZ Alkmaar, ahol a legjobb holland utánpótlás-játékosokkal dolgozhatott együtt – írja az mtkbudapest.hu Jenner szakmai háttere kapcsán. – Cél, hogy nálunk is kiemelten segítse a fiatalok integrálását a felnőttcsapatba, hiszen a kinevezése is annak szellemében történt, hogy klubunknál nem áll meg a képzés az első csapatba való belépéssel.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik