Békéscsaba: 40 év után találkozott a serdülő csapat, ahonnan hatan is NB I-esek lettek

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.07.21. 19:35
null
Negyven év után találkoztak a Békéscsabai Előre Spartacus 1983–1984-es idényben országos bajnokságot és kupát, valamint az 1985-ben országos serdülő bajnokságot nyert együttes tagjai. Bánfi János és társai a Kórház utcai stadionban nosztalgiáztak a hétvégén.
 

Négy évtized után jubileumi találkozóra jöttek össze a hétvégén az egykori Előre-játékosok. A régi játszótársak hol máshol, mint a Kórház utcai stadionban gyűltek össze, ahol felidézték a nagy összecsapásokat és a közös emlékeket. Volt miről beszélni, hiszen a két serdülőcsapat hat NB I-es és egy magyar válogatott játékost adott a magyar labdarúgásnak, Bánfi János 25-ször lépett pályára az A-válogatottban, míg a később Újpesten is futballozó Belvon Attila, a legendás békéscsabai együttes bronzérmes csapat tagja, Kasik Zsolt, valamint Kanál Zoltán, Marik László és Miklya Zoltán is az élvonalig jutott pályafutása során.

 

Frankó Attila, az esemény főszervezője is az akkori csapat tagja volt, elmondta, a mostani találkozót egy évig szervezte, a csapattagok többsége ugyanis régen elszármazott a világ számos pontjára. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is ott volt a találkozón, és miután az akkori csapat tagjai előbányászták a kazánházból a régi két tablót, az elöljáró megígérte, azok a jövőben a békéscsabai sportok házában kapnak helyet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik