Borbélynak nem ízlik az első vereség; Tímár nem az ETO Lúdas Matyija

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 23:20
A pikáns hangulatú találkozón néha a két edzőnek kellett nyugtatnia a játékosokat (Fotó: Kovács Péter)
Az NB I új szezonjának első játéknapján az újonc Nyíregyháza 2–1-re győzte le Mezőkövesden a szintén újonc ETO FC Győrt. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az ETO FC trénere, Borbély Balázs szerint csapata idegesen kezdte a mérkőzést.

„Ennek ellenére a védekezés rendben volt, de sok ki nem kényszerített hibát követtünk el. Nem értem, miért volt ez az idegesség. Megérdemelte a Nyíregyháza a szerencsés vezető gólját, aztán jól reagáltunk, sokkal jobban játszottunk, önbizalommal vezettük a támadásokat, volt minőség, összeszedtük a második labdákat. Kár a második gólért, mert akkor játszottunk a legjobban. Nem szabad ilyen hibát elkövetni, mert az NB I-ben büntetik.”

A Nemzeti Sport felvetette neki, hogy tavasszal ötből öt meccset nyert az ETO vezetőedzőjeként, vagyis az első vereségét könyvelte el.

„Nem ízlik, a győzelem sokkal jobban ízlik.”

BORBÉLY BALÁZS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián előzetesen is nehéz mérkőzésre számított.

„Mégis milyen lenne az NB I-ben? Boldogok vagyunk a három ponttal, és, hogy megint sikerült legyőznünk a Győrt, ami egy nagyon jó csapat szerintem. Sikeréhes volt a csapatom, látszódott, hogy mit akartunk. Sajnos a hatvannyolcadik perc környékén elfogytunk, bele kellett nyúlni a meccsbe. Sok játékos most érkezett, van még munka, hogy ezt az iramot elbírjuk. Kicsit elfáradtak, de láttam a szívet, a szenvedélyt és a győzni akarást a csapatomon. Lezárhattuk volna korábban, de ezt a fáradtság rovására írom.”

Egy év alatt háromból háromszor győzte le a Nyíregyháza Tímárral az ETO-t – kollégánk ezért arról kérdezte, vajon ő a Győr Ludas Matyija?

„Szó sincs ilyesmiről, nemcsak az ETO-t akarjuk megverni, hanem gyűjtögetni a három pontokat. Tudtuk, hogy fontos a jó kezdés és ismertük is jól a győrieket, hiszen tavaly kétszer is találkoztunk velük.”

TÍMÁR KRISZTIÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Nyíregyháza Spartacus FC–ETO FC Győr 2–1 (1–0) 
Mezőkövesd, Városi Stadion. Vezette: Erdős József
Gólszerző: Kovácsréti (28. – 11-esből), Beke (55.), ill. Krivokapics (78.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik