Előbb a Paks, aztán a Diósgyőr állt fel hátrányból – pontosztozkodás Miskolcon

Vágólapra másolva!
2024.07.28. 18:35
Böde Dániel (bal oldalt) 3. labdaérintéséből szerzett pazar gólt (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I új idényének 1. fordulójában a Diósgyőr Marko Rakonjac hatalmas góljával szerzett vezetést, amire a Paks Böde Dániel révén szintén pazar találattal válaszolt. Egy-egy gólt még mindkét csapat lőtt, így 2–2-es döntetlennel ért véget a miskolci találkozó.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
DVTK–Paks 2–2 (1–0)
Miskolc, Diósgyőri Stadion, 6137 néző. Vezette: Berke
Gólszerző: Rakonjac (40.), Edomwonyi (86.), ill. Böde (47.), Windecker (81. – 11-esből)

ONLIVE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Amikor az előző idény harmadik fordulójában a Paksi FC 1–1-es döntetlent játszott Diósgyőrben, még Kuznyecov Szergej volt a DVTK vezetőedzője, és ő ült a csapat kispadján akkor is, amikor a bajnokság második körében Pakson 4–1-es hazai siker született. Tavasszal már Vladimir Radenkovics irányította a DVTK-t, amely 2–1-re legyőzte az akkor még a Ferencvárossal a bajnoki címért versenyt futó paksiakat, így a szerb edző a második bajnokijára készült a három nemzetközi meccsel a háta mögött érkező paksiakkal szemben.

A vendégeknél az előző idény mindhárom összecsapásán betaláló Könyves Norbert azóta már a Vasashoz igazolt, és mivel csütörtökön az AEK Larnaca ellen Hahn János súlyos térdsérülést szenvedett, kérdés volt, milyen minőségű lesz a Paks támadófutballja… Bognár György vezetőedző mindenesetre alaposan belenyúlt az összeállításba, hat helyen is változtatott a Larnaca elleni kezdő tizenegyen, a kisebb sérüléssel bajlódó Haraszti Zsolt sem került be a keretbe, Szappanos Péter, Szabó János, Vécsei Bálint és Windecker József pedig csak a kispadon kezdett. A legnagyobb meglepetést minden bizonnyal Szappanos pihentetése jelentette, azonban egyfelől van realitása annak, hogy a válogatott kerettag kapusért ajánlat érkezik az átigazolási időszakban, másrészt mivel fontos a fiatalszabály betartása, Simon Barnabás a 15. élvonalbeli meccsén állhatott a kapuba.

 

Azonnal megfigyelhető volt, hogy a hazai labdakihozatalnál, támadásépítésnél Gera Dániel feljebb lép a jobbszélső pozíciójába (miután Varga Zétény helyet csinál neki), ám a paksiak jól tolódtak, a DVTK nem igazán tudott létszámfölényes támadásokat vezetni. Meglehetősen sok volt mindkét oldalon a pontatlan átadás, a legtöbb fantázia talán Szabó Bálint lövésében volt a 33. percben, ám a labda jócskán elkerülte a bal sarkot. Nem sokkal később Ötvös Bence beadásánál a labda nem sokkal ment el Tóth Barna előtt. Aztán fantasztikus gólt láthattak a szurkolók: a 40. percben Marko Rakonjac balról befelé hozta a labdát, kereste a lövőhelyzetet, majd első NB I-es meccsén a bal felső sarokba zúdított.

A szünetben érkezett a vendégeknél Böde Dániel (és Windecker József), és a 25-szörös válogatott támadónak két perc sem kellett, hogy jó ütemű beindulás után egyenlítsen. A 64. percben Pozeg Vancas ziccerénél Simon Barnabás nagyot védett, benne volt a mérkőzésben, hogy valamelyik oldalon gól születik. A DVTK próbálkozásaiban több volt a veszély, aztán Szatmári Csaba kezezett a tizenhatoson belül, és bár továbbment a játék, a VAR vizsgálta az esetet, büntető következett, amelyet Windecker József gólra váltott. Nem volt vége: egy bal oldali szöglet után a DVTK egyenlíteni tudott, és mivel a folytatásban már nem változott az eredmény, az előző idényhez hasonlóan döntetlen lett a két fél első összecsapása. 2–2

ONLIVE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik