Újabb fehérvári távozó érkezhet Újpestre – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.07.08. 10:23
Mamoudou Karamoko Fehérvár után Újpesten folytathatja a pályafutását (Fotó: Török Attila)
A Nemzeti Sport Dániából származó értesülései szerint a legutóbb Fehérváron futballozó francia Mamoudou Karamoko iránt érdeklődik az Újpest FC, a csatár akár már ma megérkezhet Újpestre.

 

 

A napokban az FC Köbenhavn egyik szurkolói oldala számolt be arról, hogy a dán élvonalbeli klub nem tervez az új idényben három légiósával, a szenegáli válogatott Khouma Babacarral, a nigériai Paul Mukariuval és a legutóbb kölcsönben a Fehérvár FC-ben szereplő francia csatárral, Mamoudou Karamokóval. Jacob Neestrup vezetőedző el is mondta velük kapcsolatban, hogy nem kezdik meg a csapattal a felkészülést, távozhatnak a klubtól.

Karamokóval kapcsolatban dániai kollégáktól úgy értesültünk, hogy szívesen dolgozna újra a Fehérvár FC-től Újpestre távozó svéd edzővel, Bartosz Grzelakkal és a fővárosi klub érdeklődik is a csatár iránt, így van rá esély, hogy visszatér Magyarországra. A 24 éves Karamoko az előző idényben 23 NB I-es meccsen öt gólt és három gólpasszt ért el. Koppenhágában még két évig szól a szerződése, azt egyelőre nem tudni, Újpestre kölcsönbe érkezhet-e vagy esetleg kivásárolják a szerződéséből. Úgy tudjuk, a csatár már ma megérkezhet a Megyeri útra.

Eközben újpesti szurkolói fórumokon továbbra is tartja magát az a hír, hogy a Fehérvár lejáró szerződésű válogatott védője, Fiola Attila is szerepel a fővárosi klub kiszemeltjei között, ám úgy tudjuk, az ő jövője még nem dőlt el. Fiolát nem számolva Bese Barnabás és Gergényi Bence után Karamoko lehet a harmadik játékos, aki Bartosz Grzelakot követve a nyáron Fehérvárról Újpestre távozik. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Babós Levente (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben: Csákvár, szabadon igazolhatóként), Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Bese Barnabás (Fehérvár FC), Dénes Adrián (Fiorentina – Olaszország), Gergényi Bence (Fehérvár FC), Kaczvinszki Dominik (Budapest Honvéd), Riccardo Piscitelli (olasz, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatért: Yohan Croizet (francia, Zalaegerszegi TE FC), Eckl Patrick (Komáromi FC –  Szlovákia), Mucsányi Márk (BVSC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Dékei Márk, Simon Balázs
Kiszemeltek: Mamoudou Karamoko (francia, Köbenhavn – Dánia, legutóbb kölcsönben FC Fehérvár)
Távozók: Peter Ambrose (nigériai, Aberdeen – Skócia), Jorgosz Andzulasz (görög, szabadon igazolható), Dzenan Burekovic (bosnyák, szabadon igazolható), Albi Doka (albán, szabadon igazolható), Sztefan Jevtovszki (északmacedón, Struga Trim-Lum - Észak-Macedónia), Kiss Tamás (szabadon igazolható), Luca Mack (német, szabadon igazolható), Heinz Mörschel (dominikai-német, szabadon igazolható), Branko Pauljevics (szerb-magyar, Bp. Honvéd – szabadon igazolhatóként), Franklin Sasere (nigériai, szabadon igazolható), Szabó Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Varga Balázs (Szeged-Csanád GA)
Kölcsönből visszatér klubjához: Huszti András (Zalaegerszegi TE FC), Molnár Zsombor (Vasas FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:  Yohan Croizet (francia, kikerült az első keretből)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik