A Fradi hamarosan bejelentheti a hazatérő légióst; távozik a középpályás – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 06:31
null
Katona Bálint ismét kölcsönben folytathatja (Fotó: Árvai Károly, archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön tizenegyesekkel győzött a bosnyák Borac Banja Luka ellen az Európa-liga selejtezőjében, ezzel főtáblára jutott, hamarosan pedig több poszton is változhat a kerete.

Miközben a Ferencváros labdarúgócsapata a héten a Borac Banja Luka elleni El-selejtezőre készült, a háttérben több játékos jövőjéről is folytak egyeztetések.

Információink szerint az már eldőlt, hogy a középpályás Katona Bálint ismét Kecskemétre kerül kölcsönbe, ahogy a 2022–2023-as idényben, amikor az NB I-ben 22 meccsen nyolc gólt szerzett a KTE-ben. A kecskemétiek régóta szerették volna ismét kölcsönvenni a 21 éves, U21-es válogatott játékost, de eddig a Ferencváros nem engedte el. Ám a csapat új vezetőedzőjénél, Pascal Jansennél csupán egy tétmeccsen kapott ötpercnyi lehetőséget, így nem meglepő a távozása. Úgy tudjuk, Katona pénteken már orvosi vizsgálaton vehet részt Kecskeméten.

Szintén eldőlni látszik, hogy a védő Szalai Gábor hazatér a svájci Lausanne-Sporttól a Ferencvároshoz. Szalai januárban, Kecskemétről igazolt Svájcba, de hajlik a hazatérésre, így hamarosan be is jelenthetik a szerződtetését. 

A válogatottban eddig kerettagságig jutó Szalai Gábor a Ferencvárosban folytathatja pályafutását (Fotó: archív)

A nemzetközi sajtóban az elmúlt napokban leginkább három játékos kapcsán került szóba a Ferencváros, három különböző országban. Lengyelországban arról szóltak a hírek, hogy az FTC ajánlatot tett a lengyel bajnok Jagiellonia angolai csatáráért, Afimico Pululuért. A Nemzeti Sport azonban úgy tudja, a lengyel klub nem fogadta el az ajánlatot, így a támadó nem érkezik az Üllői útra.

Örményországban a Pascal Jansennél mellőzött nyolcszoros örmény válogatott Edgar Szevikjan távozása a téma. Egyes források már biztosra vették, hogy a Lokomotiv Moszkvához kerül, de a héten még a Ferencvárossal edzett. Ezzel együtt könnyen elképzelhető, hogy távozik a következő napokban. Hasonló a helyzet tunéziai Mohammed Ben Romdannal is, azzal a különbséggel, hogy vele számol a szakmai stáb, tehát egykönnyen nem mond le róla a klub. Az egyiptomi sajtó már hetek óta biztosra veszi, hogy a középpályás 2.3–2.5 millió euróért a helyi Al-Ahlihoz szerződik, a Nemzeti Sport információi szerint azonban a klubok továbbra is egyezkednek a játékosról, az egyiptomiak próbálják lealkudni a 24 éves labdarúgó vételárát.

Ugyanakkor a felsoroltak mellett több olyan játékos ferencvárosi jövője kérdéses, akinek ugyan élő szerződése van, de eddig nem igazán számolt velük ebben az idényben Pascal Jansen vezetőedző. Ide tartozik például a bosnyák Amer Gojak és Stjepan Loncar, a nigériai Anderson Esiti és a ghánai Owusu Kwabena is.

A Ferencvárost kerestük a  fenti hírekkel kapcsolatban, de a klub átigazolási sajtóértesüléseket nem kommentál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kady Borges (Kady Iuri Borges Malinowski, brazil, FK Krasznodar – Oroszország), Stefan Gartenmann (dán, FC Midtjylland – Dánia), Raul Gustavo (Raul Gustavo Pereira Bicalho, brazil, Corinthians – Brazília), Virgil Misidjan (suriname-i, Al-Tai – Szaúd-Arábia), Isaac Pappoe (ghánai, FC Aarau – Svájc), Philippe Rommens (belga, Go Ahead Eagles – Hollandia)
Kölcsönből visszatért: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah Tikva – Izrael), Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Mats Knoester (holland, Aarhus – Dánia)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Farkas Ádám, Lestál Szilárd, Nemes Márton, Tóth Zalán 
Kiszemeltek: Szalai Gábor (Lausanne-Sport – Svájc)
Távozók: Myenty Abena (Leo Myenty Janna Abena, suriname-i, Szpartak Moszkva – Oroszország), Muhamed Besic (bosnyák-német, szabadon igazolható), Iyinbor Patrick (kecskeméti kölcsön után Vasas FC), Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Marquinhos (José Marcos Costa Martins, brazil, Szpartak Moszkva – Oroszország), Samy Mmaee (belga-marokkói, Dinamo Zagreb – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Redzic Damir (DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Henry Wingo (amerikai, Toronto FC – Kanada, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Halmai Ádám (Soroksár), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Gaziantep – Törökország), Mergl Szabolcs (Soroksár, ismét kölcsönbe), Nagy Olivér (kecskeméti kölcsön után Soroksár), Varga Zétény (Diósgyőri VTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Mohamed Ben Romdan (tunéziai, Al-Ahli – Egyiptom), Anderson Esiti  (nigériai), Amer Gojak (bosnyák), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák), Owusu Kwabena (ghánai), Edgar Szevikjan (örmény-orosz, Lokomotiv Moszkva – Oroszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik