A helyzetkihasználáson javítana a DVTK ellen Kristoffer Zachariassen

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2024.08.10. 07:51
Kristoffer Zachariassen (Fotó: Koncz Márton)
A Midtjylland ellen a héten 2–0-ra elveszített BL-selejtező után máris itt az FTC újabb kihívása, a Ferencvárosnak szombaton a Diósgyőr otthonában kell helytállnia.

Új poszton játszott az FC Midtjylland elleni hétközi Bajnokok Ligája-selejtezőn Kristoffer Zachariassen. Miután a szakmai stáb a második félidőben lecserélte a fájós bokával pályára lépő Alek­szandar Pesicset, Pascal Jansen vezetőedző az eredetileg támadó középpályás norvég légióst vezényelte előre. A holland szakember így próbálta aktívabbá tenni a Ferencváros támadójátékát, ám nagy lehetőségei inkább az első fél­időben voltak a csapatnak.

„Pályafutásom során nem sokszor játszottam középcsatárként, de amikor szólt a szakmai stáb, előrehúzódtam, és próbáltam a lehető legjobban teljesíteni –   mondta lapunknak Kristoffer Zachariassen. – Értelemszerűen jobban érzem magam az eredeti posztomon, a középpályán, ám ezúttal itt volt rám szükség. Nagy helyzetem még az első félidőben volt, biztos voltam benne, hogy a fejesem után a kapuban köt ki a labda. Azóta sem tudom, hogyan védte ki a dánok kapusa.”

Szombaton a Diósgyőr otthonában a helyzetkihasználásban mindenképpen javulnia kell a csapatnak, az FC Midtjylland ellen is minden másképpen alakult volna, ha a hazaiak vezető gólja után egyenlít az FTC. Kristoffer Zachariassen is úgy véli, a hétvégi bajnokin valóban sok múlik a hatékonyságon. Szerdán érthetően rosszkedvűen tértek haza Dániából, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén csalódást keltő volt a játékuk.

„Nem csupán az eredmény miatt voltam lesújtva –   folytatta a norvég futballista –, a második félidőben nem működött a taktikánk. Kemény csata volt, de úgy érzem, a Diósgyőr elleni mérkőzésre ismét fittek, frissek leszünk. A keddi visszavágóra még nem gondolunk, most csak a hétvégi bajnokira összpontosítunk.”

A Népligetben Pascal Jansen vezetőedző szokásához híven sokat beszélgetett a futballistákkal, hiszen mentálisan fel kellett rázni a csapatot. A holland tréner pozitív beállítottságú ember lévén a tanulságokra hívta fel legfőképpen a figyelmet, és hangsúlyozta, mindent elkövetnek a továbbjutásért, ám arra is kérte futballistáit, ezekben a napokban csak a Diósgyőr elleni ütközetre koncentráljanak, hiszen a bajnokságban is jelentős kihívás előtt állnak.

A csapat helyzetét nehezíti, hogy Varga Barnabás továbbra sem egészséges, Alekszandar Pesics Dániában is fájós bokával lépett pályára, a keretben igazi befejező csatárként a kölcsönből visszatérő Fortune Bassey bevethető, ám még az is előfordulhat, hogy a Midtjylland otthonában csatárként futballozó Kristoffer Zachariassen játszik újra elöl.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik