Már nem Szrdjan Blagojevics a DVSC vezetőedzője – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.26. 22:00
Szrdjan Blagojevics (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debreceni VSC hétfő késő este a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a továbbiakban nem Szrdjan Blagojevics a csapat vezetőedzője.

A DVSC közös megegyezéssel szerződést bontott Szrdjan Blagojevics vezetőedzővel – olvasható a klubhonlapra posztolt közleményben. A ZTE elleni szombati bajnokin és a heti tréningeken megbízott edzőként Dombi Tibor irányítja a csapatot, munkáját az edzéseken Balogh János, Pallai Zsolt és Madar Csaba segíti, Herczeg András és Gulácsi Bence külső szakmai támogatásával.

A DVSC az ETO FC Győr elleni idegenbeli 3–0-s győzelemmel kezdte az idényt, de a következő három fordulóban nem nyert: Kecskeméten döntetlent ért el (1–1), majd hazai pályán elvesztette a DVTK elleni presztízsmeccset (0–1), pénteken pedig simán, 3–0-ra kikapott Újpesten. (Az FTC elleni mérkőzést decemberre halasztották.)

A szerb tréner 2022 szeptemberében lett a DVSC vezetőedzője Joao Janeiro utódjaként, 2023 májusában – amikor biztossá vált a bajnoki bronzérem – 2025-ig szerződést hosszabbítottak vele. A legutóbbi idényben ötödik lett a csapattal.

Ez az első edzőváltás a mostani NB I-es idényben. A Nemzeti Sport az nb1.hu-hoz hasonlóan úgy értesült, a legutóbb a Ferencvárosnál dolgozó Máté Csaba az egyik utódjelölt Debrecenben, ám a felek még nem tárgyaltak, csak kapcsolatfelvétel történt, a napokban ülhetnek tárgyalóasztalhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik