Nagy csatában nyert odahaza a Diósgyőr

Vágólapra másolva!
2024.08.24. 16:37
Hazai siker! (Fotó: Árvai Károly)
A Diósgyőr 1–0-ra legyőzte odahaza a Kecskemétet a labdarúgó NB I 5. fordulójának szombati játéknapján.

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Kecskemét TE 1–0 (Acolatse 73.)
Diósgyőr, DVTK Aréna, 4121 néző. Vezette: Berke

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VÁRATLAN SÉRÜLÉSEK NEHEZÍTETTÉK Vladimir Radenkovics diósgyőri vezetőedző helyzetét a mérkőzés előtt, hiszen a napokban megsérült Holdampf Gergő és Bényei Ágoston (ők ketten a keretbe sem kerültek be), a találkozó előtti utolsó edzésen pedig könnyebben Bright Edomwonyi is, bár ő legalább a cserepadra leülhetett. Így lehetősége nyílt a bemutatkozásra a 18 éves Komlósi Bencének, aki a felnőttek között tétmeccsen először viselhette a Diósgyőr mezét. Az előző két idényt Olaszországban, a Parma U18-as és U19-es csapatában töltötte kölcsönben, édesapja pedig a hétszeres magyar bajnok Komlósi Ádám. Pikáns, hogy a hétből ötöt a DVTK legnagyobb riválisával, a Debrecennel nyert, de erős a borsodi családi kötődés is, a tízszeres válogatott édesapa Kazincbarcikán nevelkedett. A magas játékosra jelentős feladat hárult bemutatkozása alkalmából, a védelem előtt helyezkedve kellett megszűrnie a kecskeméti támadásokat. Hivatalosan ugyan 4–3–3-as hadrendben játszottak a hazaiak, de ez gyakorlatilag szinte 4–1–2–3 volt.

Azonnal ráerőltette akaratát a Diósgyőr a Kecskemétre, az első pillanattól támadólag lépett fel. A félidő első felében a vendégektől még kontratámadásokra sem tellett, a védekezésre kellett fordítaniuk minden energiájukat, egyszer sem értek labdába az ellenfél tizenhatosán belül. Egy nagyobb gólhelyzete akadt a hazaiaknak ebben a periódusban, a 11. percben Marko Rakonjac tört kapura a jobbösszekötő helyén, hat méterről jobbal, laposan lőtt, labdája kevéssel suhant el a jobb kapufa mellett.

 

Gyönyörű jelenete volt a mérkőzésnek, amikor Szatmári Csaba, a borsodiak védője úgy játszotta át korábbi csapattársát és barátját, Lukács Dánielt, hogy az előtte magasra pattanó labdát felugrás közben hátrafelé fejelve juttatta túl a mögötte érkező támadón, majd gyorsan megfordulva ő szelídítette meg – a műértő helyi közönség nagy tapssal jutalmazta az okos és meglehetősen ritka megoldást.
A Kecskemét a 35. percben jutott be labdával először a hazai tizenhatoson belülre, éppen Lukács Dániel veszélyeztetett, aki Pálinkás Gergő pazar passzát követően nem merte ballal ellőni a labdát az ötös bal sarkáról, jobbal gyengén és középre pöccintette. Aztán az ellentámadásból rögtön betalálhattak volna a diósgyőriek, de Gera Dániel jobbról érkező beadásából Mohammed Rarszalla csúnyán, méterekkel a jobb kapufa mellé fejelt öt méterről. A következő percben pedig Rakonjac nyolc méterről vette célba ballal a bal alsót, Kersák Roland védett.

Azonnal góllal kezdhette volna a második félidőt a DVTK, de Rarszalla 12 méterről ballal jócskán fölé durrantott. Sorjázni kezdtek a helyzetek itt is, ott is: Szatmári mellől Lukács Dániel három méterről lőtt az égbe, a túloldalon Rakonjac fejesét védte Kersák, majd újra a kecskemétiek jöttek, Pálinkás 14 méteres fejesét hárította Karlo Sentic. Mindez három-négy perc leforgása alatt történt. Sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, mint az első félidőben, bátrabban játszott a vendégcsapat.

És megint a sérülések… A második félidőre nem tudott visszaállni húzódás miatt Bozsidar Csorbadzsijszki, a 67. percben pedig le kellett cserélni a bemutatkozó Komlósi Bencét is. De egy cserejátékos, Elton Acolatse megszerezte a vezetést a 73. percben! Az egész meccsen nagy akarással játszó Gera csinálta meg a nehezét, a holland légiós kotorta be aztán a kapuba a labdát. Acolatsénak aztán volt még egy nagy helyzete a hajrában, nagyot védett Kersák, de belefért, mert egygólos különbséggel megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Diósgyőr, egymás után a második győzelmét aratva az OTP Bank Ligában. 1–0

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

1. Puskás Akadémia

4

4

8–3

+5 

12 

2. MTK Budapest

4

3

1

6–2

+4 

3. Ferencvárosi TC

3

3

4–0

+4 

4. Paksi FC

4

2

1

1

7–7

5. Diósgyőri VTK

5

2

1

2

5–7

–2 

6. Újpest FC

5

2

3

9–6

+3 

7. Fehérvár FC

4

1

2

1

5–6

–1 

8. Kecskeméti TE

5

1

2

2

3–4

–1 

9. Zalaegerszegi TE

4

1

1

2

5–5

10. Debreceni VSC

4

1

1

2

4–5

–1 

11. Nyíregyháza Spartacus

4

1

3

4–9

–5 

12. ETO FC Győr

4

4

3–9

–6 

AZ ÁLLÁS

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik