NB I: belső védővel erősített a Szpari

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 15:01
Keresztes Krisztián Nyíregyházán folytatja (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)
A labdarúgó NB I-ben újonc Nyíregyháza Spartacus bejelentette, hogy szerződtette a belső védő Keresztes Krisztiánt.

 

A 195 centiméter magas, 24 éves hátvéd a Haladásban nevelkedett, futballozott Ajkán, Sopronban, Dorogon és Győrben is, ahol a csapat kapitánya is volt, majd tavasszal a Dunaszerdahely labdarúgója volt.

„Boldog vagyok, hogy adódott ez a lehetőség, nagy bennem a bizonyítási vágy. Szeretném, ha a csapat sikeres lenne, nagyon motivált, hogy az NB I-ben játszhatok majd. Tímár Krisztiánnal dolgoztam már együtt Győrben, azonosulni tudok azzal, ahogy ő látja a futballt, ez is döntő volt abban, hogy igent mondtam a megkeresésre. Az elmúlt hónapokban keményen edzettem, és tudtam, ha jön egy lehetőség, készen kell állnom” – mondta Keresztes Krisztián klubja honlapjának.

„Krisztián nagyon jó fizikai paraméterekkel rendelkezik, a védekezésben agresszív, erős a párharcokban, és a magasságához gyorsaság is párosul. Ballábas belső védő, ami ritka a magyar piacon. Az is egy komoly visszajelzés, hogy fiatal kora ellenére a győrieknél csapatkapitány lehetett, és mind korban, mind adottságokban, mind emberileg illik a csapatunkba” – tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

A védővel hároméves szerződést kötött a Nyíregyháza.

Emellett arról is beszámolt a Spartacus, hogy védőjével, Rjaskó Mihállyal (Mihajlo Rjasko) közös megegyezéssel szerződést bontott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők: Szlobodan Babics (szerb, OFK Petrovac – Montenegró), Eppel Márton (Warta Poznan – Lengyelország), Horváth Kevin (Mosonmagyaróvár), Ranko Jokics (szerb, Borac Banja Luka – Bosznia-Hercegovina), Keresztes Krisztián (DAC – Szlovákia), Kovács Milán (Gyirmót FC Győr), Matheus Izidorio Leoni (brazil-olasz, Nyíregyháza Spartacus), Jaroslav Navrátil (cseh, Kisvárda), Pinte Patrik (szlovák-magyar, Kazincbarcika), Tóth Balázs (Diósgyőri VTK)
Kölcsönbe érkezők: Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia, ismét kölcsön)
Kölcsönből visszatér: Cseh Norbert (Tiszaújváros), Pataki Bence (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: –
Távozók: Herjeczki Kristóf (Kolorcity Kazincbarcika), Novák Csanád (Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Rjaskó Mihály (szabadon igazolható), Sigér Ákos (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Vass Patrik (Opus Tigáz Tatabánya, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Németh Barnabás (siófoki kölcsön után Vasas FC)
Kölcsönből visszatért klubjához: Vida Kristopher (Kisvárda, onnan Opus Tigáz Tatabánya) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik