Tovább menetel a Puskás Akadémia, a Nyíregyházát is legyőzte

Vágólapra másolva!
2024.08.11. 20:10
Fotó: Kovács Péter
A labdarúgó NB I 3. fordulójának záró mérkőzésén a Puskás Akadémia 3–1-re legyőzte odahaza a Nyíregyháza Spartacust.


NB I
3. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Nyíregyháza Spartacus FC 3–1 (Komáromi 3., Levi 35., Nagy Zsolt 90+2. perc – 11-esből, ill. Beke 64.)
Felcsút, Pancho Aréna, 921 néző. V: Bognár T.

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KÉT PERC ÖTVENNYOLC MÁSODPERC – nem kellett sok idő, hogy a Puskás Akadémia a Nyíregyháza kapujába küldje a labdát. Pedig biztos volt, hogy a vendégek ezt szerették volna leginkább elkerülni, és már a kezdésnél érezni lehetett, Tímár Krisztián vezetőedző megpróbálta a lehető legjobban megszervezni együttese védekezését. Három belső és két szélső védő kapott helyet a kezdőcsapatban, de úgy tűnt, az újonc a támadásokról sem akar lemondani, mert három csatár helyezkedett legelöl. Az is igaz, hogy a legutóbb az MTK Budapest ellen elveszített mérkőzést követően (0–3) átalakult a Szpari, öt olyan játékos került be a kezdőbe, aki a Hidegkuti-stadionban nem volt ott.

Ennél is látványosabban alakult át a Puskás Akadémia, ám erre számítani lehetett: előző vasárnap a ZTE-t verte meg 2–1-re a felcsúti együttes, csütörtökön pedig Örményországban játszott nemzetközi kupamérkőzést (és nyert az Ararat otthonában 1–0-ra), majd a hét közben következik a visszavágó, s Hornyák Zsolt vezetőedző már korábban jelezte, ezt a menetelést csak folyamatos cserélgetéssel lehet átvészelni. Nos, vasárnap este hat olyan futballista került a kezdőbe, aki csütörtökön nem szerepelt ott, és a frissítésnek meg is lett az eredménye.



Szóval, a harmadik perc végén voltunk, amikor a hosszan előrevágott labdára Fejér Csongor próbált lecsapni messzire kifutva a kapujából. Ám Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia válogatott futballistája megérezte, lehet keresnivalója, és az utolsó pillanatban elpöckölte a labdát a kapus elől, a középre adását követően pedig Komáromi Györgynek az üres kapuba kellett továbbítania – meg is oldotta.

Egy hete megemlítettük a tudósításban, hogy ránézésre nincs túl jó állapotban a felcsúti gyepszőnyeg, folyamatosan fordult ki a föld a kitámasztásoknál, így fél óra után úgy nézett ki a talaj, mintha vakondok támadták volna meg – a ZTE ellen az eredményjelző tábla romlott el, ezúttal a hálóról derült ki, hogy lyukas, ezért meccs közben kellett gyorsan toldozni-foldozni.

Előnye birtokában a Puskás Akadémia játékosai nyugodtan adogattak a mezőnyben, a házigazda védelme pedig vissza tudta verni a nyírségi akciókat, a mérkőzés első szakaszában Markek Tamásnak nem is akadt feladata.

Az első félidőben Nagy Zsolt tündökölt: az Eb-n is szerepelt középpályás még a szünet előtt adott egy újabb gólpasszt (Jonathan Levinek), mégis duzzogva ment az öltözőbe, mert Komáromi György elfutása után az üres kapuba kellett volna lőnie, de a léc fölé küldte a labdát, pedig száz ilyen helyzetből százegy gólt lő…

A második félidő elején is Nagy Zsolt hívta fel magára a figyelmet, életerős lövésénél a léc mentette meg a nyíregyháziakat. Nagyon úgy festett, tetemesre nőhet a házigazda előnye, ám a PAFC kissé lefékezett, a Szpari cseréitől élénkebbé vált a vendégek játéka, és Beke Péter lendületes támadást lezárva szépített is. Izgalmassá vált így a mérkőzés utolsó szakasza, hiszen a felcsútiakon érezni lehetett a hétközi örményországi kirándulás fáradalmait, Hornyák Zsolt cserékkel próbálta frissíteni a csapatát.

A nyíregyháziak mindent megpróbáltak, de egyenlítés helyett a meccs végén a hazaiak végezhettek el büntetőt, meg is született a harmadik góljuk − és a harmadik fordulóban az idénybeli harmadik bajnoki győzelmük is.

AZ NB I ÁLLÁSAMGyDVL–KGk 
1. MTK Budapest336–1+5 
2. Puskás Akadémia337–3+4 
3. Ferencvárosi TC223–0+3 
4. Debreceni VSC2114–1+3 
5. Paksi FC31115–6–1 
6. Fehérvár FC31114–5–1 
7. Újpest FC3126–5+1 
8. Zalaegerszegi TE3124–4
9. Nyíregyháza Spartacus3123–7–4 
10. Kecskeméti TE3211–2–1 
11. Diósgyőri VTK3123–7–4 
12. ETO FC Győr332–7–5 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik